fbpx

Samostalna izložba – Memorabilije autorice Barbare Cetina

Rijeka….

Umjetnica Barbara Cetina predstavlja se riječkoj publici samostalnom izložbom Memorabilije u Galeriji Juraj Klović

MemorabilijeU organizaciji HDLU-a Rijeka, galerija Juraj Klović ugostit će samostalnu izložbu pod nazivom Memorabilije čija je autorica Barbara Cetina.
Kroz svoje višegodišnje stvaralaštvo umjetnica je nagrađena brojnim priznanjima na renomiranim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih valja istaknuti časno priznanje u Piranu te prvu nagradu na međunarodnom slikarskom natjecanju EX TEMPORE u Grožnjanu 2015. godine. U Piranu je osvojila Grand-prix 2016. godine te veliku otkupnu nagradu 2018. godine, dok je prošle godine osvojila veliku otkupnu nagradu u MemorabilijePiranu te drugu nagradu u Grožnjanu. Članica je HDLU Rijeka, HDLU u Zagrebu i HDLU Istre, a svoje jedinstvene radove koji su produkt recentne nagrađivane faze po prvi će puta samostalno predstaviti riječkoj publici.
Njezini su radovi često okarakterizirani kao neobični – sazdan od običnih predmeta kojima se umjetnica vješto poigrava i daje im novu namjenu i smisao. Mijenjajući likovni postupak, autorica umjesto kista koristi manipulacije, a umjesto boje rabi predmete. Time, sebi i nama, priređuje iznenađenja.
– Pred nama je niz radova izvedenih kombiniranjem materijala i tehnika. Ponuđeni su kao kolaži, konstrukcije, instalacije. Na više radova nalazimo listove knjiga. Pored toga, neki objekti su sastavljeni od industrijskih pakiranja čaja, od konopa, konca, metalne žice, svilenog papira, zrnaca soli, i sl. Kompozicije, radovi, sačinjeni od svakodnevnih, odbačenih pa onda ponovno pronađenih predmeta imaju dvostruko značenje: hrabrost i neformalnost likovnog oblikovanja i narativno – poučne antiuniformističke konotacije – Eugen Borkovsky, kustos izložbe.
Otvorenje izložbe Memorabilije autorice Barbare Cetina održat će se u petak, 19. lipnja s početkom u 20.00 sati, a izložba će se moći razgledati do 02. srpnja.

Foto: Press