fbpx

Goran Grgić: U umjetnosti postoji doza isključivosti

Predstava Žena…

Kako je bilo na svečanoj premijeri predstave ‘Žena’ u HNK Zagreb pogledajte u fotogaleriji

Žena premijeraGoran Grgić, Lana Barić, Livio Badurina, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Ana Begić i Silvio Mumelaš jučer su oduševili zagrebačku publiku premijernom izvedbom predstave ‘Žena’ u Hrvatskom narodnom kazalištu. Režiju predstave potpisuje Paolo Magelli, koji je u predstavi spojio dramske tekstove Josipa Kosora – Žena i U Café du Dôme. Predstava grebe ispod površine i na scenu donosi pokvarenost društva i isključivost, ali ukazuje da ni umjetnost nije lišena te isključivosti. Drama također pokazuje da je umjetnost postala zavisna od centara novčane i ideološke moći. Goran Grgić odlično je utjelovio bogatog Amerikanca koji se razbacuje novcem.
Goran Grgić– U prvom i drugom komadu bavili smo se time. Na ‘prvu loptu’ ljude se odbacuje jer su drugačiji, i u ono vrijeme i danas,  i zauvijek će tako biti, bez obzira kojeg si staleža. Bavili smo se i samokritikom na našu boemštinu da pokažemo da u umjetnosti isto postoji doza isključivosti – rekao je Grgić za portal Scena.hr. Predstava se bavi i odnosom muškarca i žene. Lana Barić igra lijepu ženu koju muškarac gubi na kartama i predaje drugom muškarcu.
Dubravka Vrgoc, Paolo Magelli– Mislim da su kod Kosora sukobi idealizma i materijalizma samo izlika za dobru zajebanciju i klasično rivalstvo između naša dva debilna spola – objasnila je glumica. Na svečanu premijeru predstave ‘Žena’ došli su i uglednici iz javnog života – Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Marijan Hanžeković, Iva Visković, Kostadinka Velkovska, Milan Bandić, Davor Meštrović i brojni drugi. Reprizne izvedbe predstave ‘Žena’ slijede 5., 16. i 21. ožujka.

Foto: Prisk
Fotogalerija: [nggallery id=627]