Prva premijera u HNK Zagreb: J. Perčin: Uzbuđena sam
Piše: Snježana Županović On 2 ožu., 2016 At 05:31 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Za Scena.hr…

Lijepa glumica od listopada je u stalnom angažmanu HNK Zagreb, a uoči prve premijere Jelena je otkrila svoje dojmove

Jelena Perčin

Jelena PerčinJelena Perčin igra u predstavi ‘Žena‘ nastaloj prema dramskim tekstovima Žena i U Café du Dôme Josipa Kosora, u režiji Paola Magellija. Ovo je njezina prva premijera u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb. Glumica je od listopada u stalnom angažmanu HNK Zagreb.
– Jako sam uzbuđena i super se osjećam – rekla je lijepa Jelena za portal Scena.hr. Drama ‘Žena’ upozorava publiku da kompromisi vladaju svijetom, a umjetnost i Jelena Perčinkultura postaju zavisni od centara novčane i ideološke moći kojima se moraju dodvoravati kako ne bi nestali. Kosor daje konkretnu kritiku društvenog stanja, predatorskog kapitalizma, ali bez namjere rješenja, već ga zanima utjecaj političkog realizma na širu duhovnu dimenziju društvenih odnosa.
– To je današnje stanje  umjetnosti i pozicija umjetnika. Kosor je kao pisac novela izuzetno aktualan i svestran. Tematika se može povezati sa stvarima koje se događaju svakodnevno oko nas – naglasila je glumica. Uz Jelenu u predstavi glume – Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Goran Grgić, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Ana Begić i Silvijo Mumelaš. Drama ‘Žena’ premijerno će biti izvedena u petak, 4. ožujka 2016. u 19,30 sati. Reprizne izvedbe slijede 5., 16. i 21. ožujka.

Foto: Marko Ercegović – Press

comment closed