fbpx

Lana Barić: Klasično rivalstvo između naša dva spola

Žena…

Mislim da su kod Kosora sukobi idealizma i materijalizma samo izlika za dobru zajebanciju i klasično rivalstvo između naša dva debilna spola, rekla je glumica

Lana Barić

Lana BarićPredstava ‘Žena‘ nastala je prema dramskim tekstovima Žena i U Café du Dôme Josipa Kosora, a u režiji Paola Magellija. Lana Barić igra glavnu ulogu, lijepu Limunku.
– Kad sam prvi put pročitala oba komada, nisam znala sviđaju li mi se ili ne. Ali to mi se u zadnje vrijeme često događa. Kako smo odmicali dalje u procesu, jako mi se svidjelo, a zaslužan je Paolo. On nam je približio Kosora, ogolio ga je na ono najvažnije, najsirovije. Ja volim raditi s Paolom. On djeluje dosta opasno, a zapravo je čista ljubav – otkrila je Lana za portal Scena.hr. U predstavi ‘Žena’ koncentracija radnje je u sukobu dvije strasti te sukobu materijalnog i duhovnog.
Lana Barić– To je nominalno sukob materijalnog i duhovnog, ali to nisu lako odvojive kategorije i obje mogu izazvati podjednako snažne emocije. To su suštinski zapravo sukobi između muškaraca i muškaraca, i žena i muškaraca. Interesantno, ne žena i žena u našoj predstavi. Mislim da su kod Kosora sukobi idealizma i materijalizma samo izlika za dobru zajebanciju i klasično rivalstvo između naša dva debilna spola – objasnila je iskrena glumica. Lana je inspiraciju za ulogu pronašla u sebi.
– Svjedočila sam raznim ludilima za svog postojanja i to je pomoglo. Kad malo bolje razmislim, svi moji najmiliji su rubni. Okupila sam rubne oko sebe i njih volim – kazala je Lana za portal Scena.hr. Premijera predstave ‘Žena’ je sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb. Uz Lanu u predstavi glume – Livio Badurina, Jelena Perčin, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Goran Grgić, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Ana Begić i Silvijo Mumelaš.

Foto: Marko Ercegović – Press