Ne propustite: Zvjezdan Ružić – Pianotron na sceni INK
By redakcija On 27 svi., 2020 At 09:36 AM | Categorized As Glazba, Kultura, LifeStyle, Moda, Reportaže | With 0 Comments

Pula…

Zvjezdan RužićU petak, 29. svibnja 2020. u 20 sati INK Gradskog kazališta ugošćuje pijanistu i skladatelja Zvjezdana Ružića. ‘Pianotron’ je posljednji u nizu projekt autora Zvjezdana Ružića. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Već se u samom imenu kriju instrumenti na kojima su stvorene skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i Mellotron. Dok su isti popularizirali Beatlesi, Zvjezdan RužićZvjezdan Ružić im pristupa s neke potpuno druge, nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintesajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih.
Zvjezdan Ružić broji mnoge nagrade: kao peterostruki dobitnik Porina i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade ‘Status’ u kategoriji jazz klavir, svaki put iznova potvrđuje kvalitetu svog glazbenog izričaja.

Zvjezdan Ružić – Pianotron
Trajanje: 90 minuta

Foto: Press

comment closed