fbpx

Ko te šiša – Počelo snimanje nove humoristične serije

Zagreb…

Tema televizijske serije Ko te šiša je neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek

Igor Seregi, Katarina Strahinić– Ova je HRT-ova komedija situacije po stilu bliska serijama Odmori se, zaslužio si i Stipe u gostima. Imamo sjajnu ekipu, glumci su vični komediji kao žanru, a da smo komedija situacije vidi se po scenografiji jer većinu scena, pa čak i eksterijere, radimo u studiju – rekao je Igor Šeregi koji potpisuje režiju serije.
Na zagrebačkoj Zavrtnici počelo je snimanje nove humoristične serije Ko te šiša koja bi se na Hrvatskoj radioteleviziji trebala početi prikazivati već u studenome ove godine. Televizijsku seriju od dvadeset nastavaka u trajanju od po trideset minuta za potrebe javnoga medijskog servisa snima produkcijska tvrtka Plavi film, a snimanje bi trebalo trajati do kraja godine.

Ko te šiša

Radnja je smještena u zagrebačku četvrt Donji grad, a na središnjemu su trgu u toj četvrti smještena dva frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna je tema televizijske serije neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek.
Studio Katran za potrebe snimanja poslužio je za prikaz zagrebačkoga donjogradskog trga, a na početku snimanja okupila su se brojna poznata glumačka lica među kojima i Žarko Potočnjak, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Robert Ugrina i drugi. Režiju zajednički potpisuju Aldo Tardozzi i Igor Šeregi.
Ciljna je publika nove HRT-ove serije najšira populacija, od najmlađih do starijih generacija.

Žarko Potočnjak

– U scenografskome smo se smislu malo oslonili na Krešu Golika, imamo jednu staru brijačnicu koja podsjeća na stari Zagreb, no imamo i element novoga, tzv. divljega kapitalizma jer jedan frizerski salon nastaje preko puta drugoga, dakle imamo kontrast staroga i novoga – dodao je Igor Šeregi.
Žarko Potočnjak, jedan od doajena hrvatskoga glumišta, nastupa u ulozi Žigmundova pomoćnika.
Žarko Potočnjak– On je čudna osoba koja još živi u 1968. godini, u vrijeme hipija te to donosi neke komične situacije. Lik kojega tumačim ima svoje mišljenje koje je vrlo čvrsto i koje je u prošlome vremenu – otkrio je Žarko Potočnjak.
Lik Žigmunda, vlasnika salona, tumači Željko Duvnjak, koji tvrdi da je starih brijačnica po Zagrebu sve manje te kako mu je nadahnuće za ulogu bio jedan stari brijač iz Preradovićeve ulice, gdje se odlazilo ne samo na brijanje, nego i na razgovor i druženje.
Njegova je konkurencija Božica, koja pokušava biti moderna poduzetnica te često ne bira sredstva kako bi postigla svoje ciljeve – postati najbolji frizer u četvrti i dobro udati mlađu kćer. Božicu tumači Ksenija Marinković.
Ko te šiša, Ksenija Marinkovic– Božica poduzima sve što je uopće zamislivo kako bi udala kćer, a u seriji ima svega, muško-ženskih odnosa, sjećanja na bivša vremena, natjecanja tko će biti bolji, ukratko zanimljivo i duhovito – izjavila je Ksenija Marinković.
Kroz međusobne ćemo se odnose i sukobe likova na duhovit način podsjetiti na mnoge poznate društvene i kulturne sukobe, za što su zaslužni scenaristi Petra Venier, Dijana Merdanović, Branko Ružić i Koraljka Meštrović. Urednica serije je Jasmina Božinovska Živalj, a producent Igor Vukov.

Foto: Scena.hr