Almira Osmanović uživa u kuhanju!
Piše: Snježana Županović On 16 velj., 2016 At 05:47 PM | Categorized As Gastro, LifeStyle, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Makrobiotička prehrana…

Nacionalna baletna prvakinja je veliki gurman, a prije deset godina otkrila je strast prema kulinarstvu

Almira Osmanović– Otkako sam prešla na makrobiotičku kuhinju, jednostavno obožavam kuhati – rekla je nacionalna baletna prvakinja Almira Osmanović za portal Scena.hr. Dodaje da voli kuhati za obitelj te često pozove svoje prijatelje na večeru kako bi isprobali neku njezinu novu deliciju.
– Bez lažne skromnosti, ponosna sam na sva jela koja sam pripremila. Baš imam talent za kulinarstvo i to mi mnogi priznaju koji su probali moju kuhinju. Na taj dio svog umijeća posebno sam ponosna – ističe Almira. Kaže da je veliki gurman.
– A kako se hranim prema makrobiotičkim načelima, a to podrazumijeva i kuhanje u skladu s godišnjim dobima, tako se i moja omiljena jela kriju u svakom od njih. Primjerice,  zimi mi paše sarma. Dok je u jesen na mojoj trpezi dosta različitih jela u kombinaciji s bundevom, koja je apsolutna vladarica jeseni – objasnila je. Almira nam je otkrila i kako je otkrila ljubav prema kulinarstvu i makrobiotičkoj prehrani.
Almira Osmanović– Kako sam cijeli svoj život posvetila plesu, baletnoj dvorani i pozornici, tako nikada nisam imala vremena kuhati i to mi je bila čista nepoznanica. Kuhala je moja majka, a moja djeca odrasla su na njezinoj domaćoj kuhinji. Kad sam prije desetak godina završila školu kuhanja prema makrobiotičkim načelima kod Jadranke i Zlatka Pejića, toliko sam bila zanesena bogatstvom različitih okusa, da sam kuhala satima. Moj sin je jednom slasno jeo ručak, koji sam mu servirala i tada mi rekao: “Mama, tko bi rekao da ćeš ti ikada kuhati, a pogotovo ovako slasno i ukusno!“ Inače, prije mog kulinarskog zanosa, moj suprug Jakov mi je predlagao da u stanu na mjesto kuhinje stavimo jacuzzi  jer mi je kuhanje bili zadnja rupa na svirali – ispričala je Almira za portal Scena.hr.  Almira se nedavno vratila iz Splita gdje predaje kao izvanredni profesor na Umjetničkoj akademiji, a sada priprema ispit sa studentima glume na Sveučilištu Libertas u Zagrebu.

Foto: Almira Osmanović priv. album

comment closed