fbpx

Željko Krušlin: Likovna umjetnost moja je druga najveća ljubav

Zagreb…

Samostalna izložba grafika u Zagrebu

Željko Krušlin– Nakon glazbe, likovna umjetnost moja je druga najveća ljubav. S jednakim divljenjem sam odmalena slušao glazbu i uživao u slikama vrhunskih svjetskih majstora. Pri tome mi nisu bili važni ni pravac ili autor, nego je kriterij bio, kao i u glazbi, da li mi se nešto sviđa ili ne – rekao je Željko Krušlin.
Jedan od najpoznatijih i najvećih regionalnih latino majstora Željko Krušlin, ovih je dana odlučio iznenaditi sve obožavatelje ali i širu javnost svojim do sada skrivenim talentom. Popularni i svima poznati Kruška, dugo je skrivao izniman hobi, za koji je znao tek uži krug prijatelja i rodbine, a riječ je o likovnoj umjetnosti, odnosno slikarstvu.
– Prije dvije godine supruga me, uvidjevši da imam talenta za likovni izražaj, nagovorila na pohađanje tečaja na Rokovom perivoju. Već na prvim radovima Željko Krušlindobio sam pohvale profesora što mi je dalo vjetra u leđa za daljnji rad. Motive nisam posebno birao nego sam u stvaralačkom zanosu crtao sve što se nalazilo oko mene. Vidjet ću kamo će me to sve skupa odvesti, a za sada osjećam neizmjernu radost stvarajući – kaže Željko.
Prigoda da upoznate drugu stranu njegova stvaralaštva, pruža vam se u ponedjeljak 27. veljače, kad će u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Preradovićeva 5, popularni Cvjetni trg, biti otvorena samostalna izložba grafika. Tijekom mjesec dana, do 20. ožujka, možete pogledati dvadesetak Kruškinih radova nastalih u protekle dvije godine, a tema radova je žena.
Kako izgleda druga strana stvaralaštva Željka Krušlina Kruške, najbolje da otkrijete sami na samostalnoj izložbi grafika, u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine s početkom u 21.00 sat. Izložbu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu, otvorit će akademski slikar Dalibor Jelavić.

Foto: Privatni album Željko Krušlin