fbpx

Gala koncert: Sanktpeterburški balet, opera i mjuzikl u HNK

Zagreb…

Gala koncert

Gala koncertNakon iznimno uspješnog nastupa slavnih sanktpeterburških baletnih prvaka u listopadu prošle godine, a koje je prepuno gledalište zagrebačkoga HNK ispratilo ovacijama, priprema se još jedno veliko gostovanje proslavljenih ruskih umjetnika u Zagrebu.
Ostvarivši blisku suradnju s velikim sanktpeterburškim kazališnim kućama – Akademskim kazalištem opere i baleta Mihajlovskij, Marijinskim teatrom te Akademskim kazalištem opere i baleta Leonid Jakobson, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će međunarodno nagrađivane i svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike tih velikih kazališnih kuća 5. i 6. lipnja 2017. godine s početkom u 19.30 sati u programu pod nazivom Gala koncert sanktpeterburškog baleta, opere i mjuzikla.
Pod umjetničkim oblikovanjem nagrađivanog baletnog prvaka i umjetničkog voditelja sanktpeterburškog kazališta Leonid Jakobson – Andriana Fadejeva, u sklopu Gala koncerta bit će izvedeni atraktivni dijelovi iz svjetski poznatih baleta i opera poput Carmen G. Bizeta, Pepeljuge S. Prokofjeva, Spartaka A. Hačaturjana, Don Quijotea L. Minkusa, Chopiniane F. Chopina, Korsara R. Driga, mjuzikla Ples vampira M. Kunza i J. Steinmana i mnogih drugih glazbenih djela svjetski poznatih kompozitora.
Zagrebačka publika imat će ekskluzivnu priliku uživati u nastupima nekih od vodećih ruskih, a time i europskih baletnih i opernih solista, pobjednika mnogih državnih i međunarodnih natjecanja te laureata Više teatralne nagrade Sankt Peterburga Zlatni sofit i Ruske Nacionalne kazališne nagrade Zlatna maska, poput Vladimira Škljarova, Jekaterine Osmolkine, Aleksandra Sergejeva, Andreja Sorokina, Aleksandra Trofimova, Jelene Jevsejeve, Jurija Smekalova, Irine Mataeve, Ivana Ožogina, Manane Gogitidze i dr.
Njihov nastup u Zagrebu jedinstvena je prigoda da se doživi zajedničko predstavljanje ovih velikih sanktpeterburških umjetnika u sklopu jednog programa, što je svakako izniman događaj za Hrvatsku, ali i za Rusiju, te se nipošto ne smije propustiti.

Foto: Press