Premijera u Žar ptici: Mjuzikl Mala sirena
By redakcija On 30 ruj., 2017 At 12:33 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Mala sirena

Mala sirena“Tamo daleko na morskoj pučini voda je modra poput najljepšeg različka, a dolje duboko na morskom dnu postoji kraljevstvo u kojem stoluje kralj Neptun, vladar svih morskih stvorenja. Kralj Neptun ima tri kćeri.Tri ljepotice. Tri morske sirene. Najmlađa od njih zove se Ariana, ali svi je od milja zovu Mala sirena…”
I upravo će ta Mala sirena, iz legendarne bajke Hansa Christiana Andersena napisane prije punih 180 godina, u četvrtak 5. listopada s početkom u 19.00 sati premijerno izroniti na scenu Gradskog kazališta Žar ptica.
Mala sirenaMlada redateljica Iva Srnec, prema dramaturškom predlošku Marijane Nole, Malu sirenu je postavila kao scenski mjuzikl. Glazbene brojeve je skladao, a neke od njih, u ulozi maestra Hobsa uživo na sceni i izvodi Stanislav Kovačić. Scenografiju i kostime napravio je Alejandro Patricio Aguero Marino, venezuelanski slikar s dugogodišnjom zagrebačkom adresom. Koreografkinja je Irena Mikec.
Raspjevanu glumačku ekipu u ulozi Male sirene predvodi Sanja Crljen. Leopolda, princa tumači Zoran Pribičević, a kralja Neptuna Berislav Tomičić. U ulogama drugih dviju sestara sirena su Gorana Marin i Petra Vukelić. Ostale uloge igraju Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Paola Slavica.
Prva pretpremijerna izvedbe Male sirene je 1. listopada 2017. godine s početkom u 11.00 sati. Sljedeće izvedbe su: 2.10.(pon) u 10 sati; 3.10.(uto) u 10; 4.10 (sri) u 9.30 sati, te 6.10 (pet) u 18.30 sati.

Foto: Press

comment closed