fbpx

Prvi do srca – Ivo Gregurević – biografski film o životu i radu

Zagreb…

Dokumentarni film Prvi do srca – Ivo Gregurević scenarista i redatelja Branka Schmidta

Ivo Gregurević

Ivo GregurevićHrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 17. svibnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.40 sati prikazuje dokumentarni film Prvi do srca – Ivo Gregurević scenarista i redatelja Branka Schmidta.
Riječ je o biografskom dokumentarnom film o životu i radu Ive Gregurevića, glumačkog velikana rodom iz Orašja. Uz mnogobrojne inserte iz hrvatskih filmova u kojima je Ivo Gregurević glumio, film ulazi u prostor Donje Mahale i kroz svjedočenja prijatelja i rodbine oslikava Ivu kao čovjeka koji je pomagao drugim ljudima i skrbio o svom rodnom mjestu, organizirao filmske festivale i druženja.
Iako je karijeru izgradio u Zagrebu, on se u gradu osjećao usamljeno. Ponosni Posavljak energiju je crpio iz Save i rodne Posavine. Film je sniman na autentičnim lokacijama tragom sjećanja Ivinih najbližih prijatelja i suradnika, a paralelno prati i nastanak spomenika te njegovo svečano otkrivanje u Orašju kojim započinju Dani hrvatskog filma sada pod imenom našeg doajena Ive Gregurevića.

Ivo Gregurević

Prvi do srca – Ivo Gregurević
Scenarij: Branko Schmidt
Režija: Branko Schmidt
Majstor rasvjete: Igor Jurković
Tonski snimatelj: Blaž Andračić
Dramaturginja: Maja Gregl
Montažer: Hrvoje Mršić
Skladateljica: Mirna Bićanić
Produkcija: HRT 2019.
Direktor fotografije: Dario Hacek

Foto: Press