Video: Roko Blažević otkrio zlatna krila na probi u Tel Avivu

Tel Aviv…

Roko Blažević i Dream održali prvu probu u Tel Avivu

Roko BlaževićHrvatski ‘Dream team’, nakon što je kao posljednja delegacija, sletio 6. svibnja u kasnim večernjim satima u Tel Aviv, već sljedeće je jutro bio u Expo centru. Na grandioznoj eurovizijskoj pozornici u Paviljonu 2 – Roko Blažević je održao svoju prvu eurovizijsku probu, koja je oduševila i eurovizijske novinare.
Službena eurovizijska web stranica ‘eurovision.tv’ prikazala je isječak s probe, na kojoj je vidljivo kako je Rokov nastup obojan u ‘zlatno’, te da je dodatno plesačko pojačanje u funkciji Rokovih anđela čuvara.
Šefica hrvatske Delegacije Elizabeth Homsi zadovoljna je odrađenom prvom probom:
– Prva proba pokazala je da Hrvatska ima jaku i razrađenu koncepciju nastupa. Upravo ono čemu smo težili i u mjesec i pol dana pripremali s produkcijom Eurosonga ne bi li do 16. svibnja ostvarili finalno izrežirani nastup koji prati dramaturgiju poruke pjesme ‘The Dream’. Roko i plesači odradili su odličan posao, osvijetlili prostor u kojem se nalaze i definirali nove momente na sceni koje će fiksirati već za 2. probu koja nam je na rasporedu u subotu u 10.00 sati.
Novinari koji su pratili probu uživo u Press centru spontano su ustali i zapljeskali uz ovacije:
Roko Blažević– To ne radimo često, znajte, tako da Hrvatska – ovo vam je veliki kompliment za Roka! – u svojoj video recenziji je istaknuo Euroxx, koji Rokov glas smatraju najboljim vokalom na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije, te predviđaju ulaz u finale.
Roko Blažević ističe kako treme nema, no uzbuđenje prvim nastupom na eurovizijskoj pozornici je bilo opravdano prvom probom:
– S obzirom na to da mi anđeli simbolično ‘vraćaju’ krila na eurovizijskoj pozornici, to se logično i smisleno nadovezuje i kao krunidba mog prvog eurovizijskog nastupa. Hoće li nam se nastup ‘pozlatiti’ – ne znamo, no u to vjerujemo kao Delegacija.
U četiri dana, 35 zemalja održalo je svoje prve probe, koje Hrvatska nastavlja već u subotu, a Roko nastupa premijerno na eurovizijskoj pozornici 16. svibnja u prijenosu uživo iz Tel Aviva na HTV 1 u 21.00 sat.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YttRPqpB_XI[/embedyt]