fbpx

Noć muzeja 2017.: Ulaz slobodan

Hrvatska…

27. siječnja od 18.00 sati do jedan sat iza ponoći u više od 200 muzeja, galerija i ustanova u kulturi – Noć muzeja 2017.

Noć muzejaTema ovogodišnje Noći muzeja je ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’, koja će kroz brojna programska događanja istaknuti važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja, materijalne i nematerijalne glazbene baštine, koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je glazba i glazbeni stvaraoci imala kroz povijest do danas.
Noć muzeja 2017. održat će se u petak, 27. siječnja 2017. godine od 18.00 sati do jedan sat iza ponoći u više od 200 muzeja, galerija i ustanova u kulturi u 100 hrvatskih gradova.
Tijekom proteklih godina glazba je u Noći muzeja uvijek bila dio programa, od izložbi posvećenih glazbi, koncerata klasične glazbe do programa širokog spektra suvremenih glazbenih izričaja, potvrđivala se povezanost glazbe i muzeja, a ovogodišnja tema Noći muzeja svojevrsna je posveta inovativnosti i umjetničkom stvaralaštvu, te idejama koje mijenjaju svijet i čine ga glazbom ljepšim i boljim.

Foto: Press