fbpx

Porin 2015: Mentorska ekipa The Voice na spektaklu!

Split…

Vatra, Jacques i Pavel izvođači su na ovogodišnjoj dodjeli Porin 2015.

Jacques HoudekHrvatska glazbena scena priprema se za ovogodišnju spektakularnu dodjelu prestižne nagrade Porin 2015. Prvi put, nakon 22 godine, svečanost će biti u Splitu, i to u Spaladium Areni. Od ove godine nagrada više nije diskografska, već glazbena, smanjen je i broj kategorija na 31, a dodjela je pomaknuta bliže početku godine. S nestrpljenjem se tako iščekuje 6. ožujak kad će se otvoriti omotnice i proglasiti pobjednici.
U petak će, na raskošnoj pozornici, uz ostale, nastupiti Jacques HoudekVatra i Pavel. Bit će to zabavno događanje za nešto više od 2000 ljudi gdje će se zajednički dobro provesti i publika i glazbenici. Ove godine dodjela je prvi put otvorena za publiku, a uz domaće, veliki interes su pokazali i mediji iz regije. Glazbenu manifestaciju prenositi će Hrvatska radiotelevizija.
Podsjetimo, mentor showa ‘The Voice Najljepši glas Ivan DečakHrvatske’ Ivan Dečak sa svojim bendom ‘Vatra’ u društvu je glazbenika s najviše nominacija. Uz Vatru, po pet nominacija dobili su i Detour, Massimo te Psihomodo pop. Slijede ih Pavel i Urban&4 s po četiri nominacije.
Vatra, Detour i Pavel natječu se u jednoj od najatraktivnijih kategorija – za pjesmu godine. Među pet najboljih našle su se pjesme Tango, Plešem sama i Autentično osrednji. Nominacije za album godine osvojili su članovi Ivanovog savjetničkog tima, grupa Pavel Aljoše Šerića i Detour u kojem pjeva Maja Posavec. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu nominiran je još jedan mentor, Jacques Houdek, za pjesmu Ne vrijedi plakati.

Foto: Press