fbpx

Jacques Houdek: U Saxu sam učinio prve glazbene korake

Prisjetio se…

Valentinovo: Glazbenik će 13. veljače održati koncert u zagrebačkom klubu Sax!

Jacques HoudekDanas kad razmišljam o svojim počecima, prisjećam se našeg benda, pratećih pjevačica, kolegica Ivane Kindl i Sandre Berković sa sjetom i nostalgijom. Tada smo bili samo klinci koji istinski žive glazbu, izgarali smo od želje da pokažemo što smo u garaži uvježbavali mjesecima. Sax nam je pružio tu priliku, prisjetio se glazbenik za portal Scena.hr. Jacques Houdek će 13. veljače održati koncert u zagrebačkom klubu Sax! U tom klubu glazbenik je ostvario svojevrsni rekord klupskih nastupa na ovim prostorima, čak osam sezona.

Scena: Dugo niste nastupali u Saxu, a tamo ste zapravo i započeli svoju bogatu karijeru, jeste li uzbuđeni?
Uzbuđen sam pred baš svaki nastup i koncert, a nekako osobito emotivno doživljavam koncerte u Saxu jer ipak sam tamo učinio prve ozbiljnije glazbene korake. Danas kad razmišljam o svojim počecima, prisjećam se našeg benda, pratećih pjevačica, kolegica Ivane Kindl i Sandre Berković sa sjetom i nostalgijom. Tada smo bili samo klinci koji istinski žive glazbu, izgarali smo od želje da pokažemo što smo u garaži uvježbavali mjesecima. Sax nam je pružio tu priliku, neizmjerno sam zahvalan upravi kluba na tome. Sami smo osmišljavali program, dizajnirali i lijepili plakate po gradu, izrađivali letke i dijelili ih… I na kraju svirali nevjerojatnih osam sezona! Taj glazbeni početak za mene je bio i ostao najljepši dio moje karijere, bez obzira na sve uspjehe koji su stizali kasnije. Volim Sax!

Scena: Što ste publici pripremili za taj koncert?
Kako se radi o koncertu povodom Valentinova, bit će to jedno prigodno, intimno, romantično glazbeno druženje, susret s mojom vjernom publikom koja doista želi u miru popiti piće i uživati u mom izboru najljepših ljubavnih pjesama. Bit će tu naravno velik broj mojih pjesama, zatim nekih bisera mojih cijenjenih kolega kao i dobar dio stranog repertoara koji mi ustvari uopće nije stran! Na klaviru će me pratiti moj dugogodišnji prijatelj i suradnik Goran Kovačić, s kojim se poznajem još iz glazbene škole. Goran je aranžer i producent nekih mojih najvećih uspješnica, s njim imam jednu posebnu glazbenu kemiju na pozornici, naime mi zajedno muziciramo već gotovo 18 godina! Jako se veselim unaprijed.

Jacques HoudekScena: Prije početka showa ‘The Voice’ rekli ste da osjećate pozitivnu tremu. Kako ste zadovoljni s dosadašnjim kandidatima i članovima svog tima?
Presretan sam što sam dio najvećeg i najgledanijeg pjevačkog natjecanja na svijetu. The Voice vraća glazbu u ‘prime time’ i jasno pokazuje da ima nade za glazbenu scenu! The Voice se temelji na istim vrijednostima na kojima ja od početka gradim svoju karijeru, a to su glas i talent. Počašćen sam što već sada imam zavidan tim vanserijskih vokala, talenata koji su nas sve redom oduševili svojim darom! Predivan je osjećaj znati da možeš nekome pomoći u ostvarenju snova, osobito kad je riječ o doista talentiranim ljudima koji zaslužuju priliku u glazbi. Iskreno vjerujem da će svi kandidati, bez obzira na plasman, u konačnici imati sjajnu platformu predstaviti se publici i dobar start za karijeru. Moju podršku već imaju!

Scena: Za kraj, kako ćete iznenaditi suprugu za Valentinovo?
Tajna je! Šalim se… Vrijeme koje ćemo provesti zajedno, to nam je najvažnije! Gdje god da jesmo, da smo skupa. Iznenađenje još pripremam, a ionako ga ne smijem ovako javno reći jer neće biti iznenađenje! Mogu otkriti da ćemo ove godine biti u Splitu, u društvu najdražih prijatelja, nakon što otpjevam koncerte u Zagrebu (Sax 13.2.) i Zadru (Supernova 14.2.). Sve zaljubljene i one koji će to tek postati pozivam na svoje koncerte i želim im od srca puno ljubavi!

Foto: Press/arhiva