fbpx

Grizli komunikacije – Imenovano povjerenstvo za utvrđivanje okolnosti

HRT…

Grizli komunikacijeHrvatska radiotelevizija (HRT) imenovala je danas tročlano povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i odgovornosti povezane sa slučajem agencije Grizli komunikacije. Odluka o tome donesena je nakon što je u medijima objavljen ugovor agencije Grizli komunikacije u kojemu se, među ostalim, spominje emisija Otvoreno Hrvatske televizije (HRT – HTV) te se navode teme i konkretni gosti koji bi temeljem toga ugovora u emisiji trebali govoriti.
Hrvatska radiotelevizija ističe da teme spomenute u ugovoru agencije Grizli komunikacije nikad nisu bile zastupljene u emisiji Otvoreno. Također, novinari i urednici Hrvatske radiotelevizije znaju da se pri odabiru tema i gostiju uvijek trebaju voditi isključivo javnim interesom uz poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda.
Kako bi se otklonila svaka sumnja da se na takav način možda nije postupalo u pripremi i realizaciji emisije Otvoreno od svih su urednika zatražena pismena očitovanja. Članovi danas imenovanoga povjerenstva utvrdit će i sve ostale okolnosti te analizirati teme i zastupljenost predstavnika svih političkih stranaka u emisiji Otvoreno u razdoblju od 28. siječnja do 2. lipnja 2016. godine.
Time će se utvrditi je li na bilo koji način narušena ravnoteža pri odabiru gostiju u emisiji Otvoreno u razdoblju od uspostavljanja sadašnje Vlade Republike Hrvatske do danas, a u cilju potpunoga informiranja korisnika Hrvatske radiotelevizije i svih građana nalaz povjerenstva bit će javno objavljen.

Foto: Wiki