fbpx

Noć knjige u Hoću knjigu

Zagreb…

Noć knjigeNoć knjige, koja se u cijelom svijetu obilježava 23. travnja, manifestacija je poznata svima onima koji uživaju u čitanju. U Hrvatskoj se, po uzoru na globalnu organizaciju te povodom Svjetskog dana knjige, održava od 2012. godine, no događanje kao takvo još uvijek ne privlači redove ljudi kakvi se mogu vidjeti na, primjerice, Noći muzeja. Iz tog razloga, mnoge su knjižnice i knjižare Noć knjige povezale s raznim vrstama umjetnosti kako bi popularizirale knjigu i čitanje, a u tome svakako prednjači knjižarski lanac Hoću knjigu.
Noć knjigeNakon prošlogodišnjeg debija u Noći knjige, tijekom kojeg se natjecalo u kvizovima znanja, slušalo predavanja poznatog astronoma te razgovaralo sa stranom hit autoricom putem Skypea i spavalo u knjižari, Hoću knjigu ove je godine odlučio organizirati više većih aktivnosti, koje će zadovoljiti ne samo knjigoljupce, nego i one koji inače možda ne bi navratili u knjižaru tijekom Noći knjige.
Premijerno predstavljanje Elementalove ‘B strane’ te promocija najnovije knjige autora balkanskih bestselera, dr. Kenana Crnkića, za koju je najavljeno da će biti jedina u Hrvatskoj, centralna su događanja ovog knjižarskog lanca u samom centru Zagreba. Oni najmlađi dobit će uvid u hrvatsku verziju Priča za laku noć za mlade buntovnice koja u knjižare dolazi tek krajem travnja u obliku radionice na temu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama autorice Tatjane Barat.
Ako se posjetitelji knjižara umore od svih ovih aktivnosti, ponovno ih čeka knjiška atrakcija tijekom koje mogu i malo odspavati u centru grada – Čarobni spavanac, tijekom kojeg će 10 sretnih dobitnika uz razne knjiške aktivnosti i poklon pakete provesti cijelu noć u najvećoj knjižari u Hrvatskoj. A kako bi Noć knjige pokazala i svoj humanitarni karakter, do kraja tog magičnog dana u knjižarama Hoću knjigu prikupljat će se popularni naslovi za djecu iz Dječjih domova te Domova za odgoj djece i mladeži u obliku akcije „Daruj knjigu”.

Foto: Press