fbpx

Dubrovački polumaraton dio GloboRun avanture

Dubrovnik…

Derek Zardus, GloboRunJedan se američki maratonac prošle godine odvažio na veliki podvig ’50/50/50′ – trčanje 50 maratona u 50 američkih država u 50 tjedana. Njegovo ime je Derek Zardus i pod sloganom ‘Predivne utrke u predivnim mjestima’ vodi trkačko – turističku kampanju GloboRun čime skreće pozornost na sve veći problem pretilosti i važnost vježbanja.
Ove si je godine zadao novi cilj: između travnja i srpnja istrčati 14 utrka diljem Europe, među kojima i Dubrovački polumaraton.
– Već duže vrijeme želim doći u Hrvatsku. U posljednje vrijeme mi se čini da vidim fotografije vaše zemlje u baš svakom putničkom časopisu – izjavio je uoči dolaska 45-godišnji Derek, ističući kako se unaprijed veseli istraživanju grada podno Srđa.
Obožava trčati polako i uživati u krajoliku te upoznavati druge trkače i inspirirati se njihovim pričama.
GloboRun– U vremenima kada se među ljudima stvaraju brojne podjele, vjerujem da ih trčanje može zbližiti – dodao je ovaj pustolovni Amerikanac koji osim trčanja obožava i volontiranje. Na taj način ima prilku iskusiti i drugu stranu trkačkih događanja, onu organizatorsku pa je svoju pomoć spremno ponudio i Du Motionu.
Svi ljubitelji trčanja i aktivnog života pozvani su pridružiti se Dereku, razmijeniti dojmove i iskustva, te istrčati Dubrovački polumaraton 30. travnja bogatiji za još jedno trkačko poznanstvo.
Dobro nam došao u Dubrovnik, Derek!

Foto: Press