fbpx

Gle čuda! Kako je Internet promijenio svijet

Zagreb…

Dokumentarni film Gle čuda! Sanjarenja umreženog svijeta otkriva kako je Internet promijenio svijet

Gle čudaHrvatska radiotelevizija u petak 8. ožujka na Trećem programu (HRT – HTV3) prikazuje izvrstan dokumentarni film Gle čuda! Sanjarenja umreženog svijeta. Autor je Werner Herzog, za Oscara nominirani dokumentarist (poznat po produkcijama Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) koji prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike Gle čudazemaljske destinacije, od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelje vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa.
Film Gle čuda! Sanjarenja umreženog svijeta sudjelovao je na festivalima: Cleveland IFF – nominacija za najbolji dokumentarni film; Muenchen FF – posebno priznanje / Sundance FF – svjetska premijera, službena selekcija.
Autor Werner Herzog napisao je scenarije, producirao i režirao više od 70 filmova, a u brojnima je i nastupio. Objavljivao je prozu, na scenu postavio desetak opera te pokrenuo vlastiti obrazovni program Rogue Film School.
Dokumentarni film Gle čuda! Sanjarenja umreženog svijeta na rasporedu je u petak 8. ožujka na Trećem programu (HRT – HTV3) Hrvatske radiotelevizije u 23.00 sata.

Foto: Press