fbpx

Posebna navijačica Suzana Klišanin: Svaka pobjeda Vatrenih daje mi novi polet

Moskva…

Mlada Suzana Klišanin dolazi iz Melbournea te je porijeklom Hrvatica, a sve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu pratila je u društvu svoga brata unatoč teškoj zdravstvenoj dijagnozi.
Porijeklom iz Melbournea, Suzana Klišanin u Rusiju se uputila s bratom Matom te je sa stadiona odgledala svih sedam utakmica Hrvatske, a planira pratiti i finale. Iako se već nekoliko godina bori s malignom bolešću, odlučila se uputiti na Svjetsko prvenstvo jer objašnjava kako za vrijeme utakmica bar na trenutak zaboravi na svoju dijagnozu:
– Dok sam prolazila kroz kemoterapiju, rekla sam bratu da želim otići na Svjetsko prvenstvo, a on mi je rekao da se usredotočim na svoje zdravlje i terapiju. No, sa strane je organizirao ulaznice i letove kao iznenađenje. Na Božić mi je poklonio čestitku i plan za naš put u Rusiju.
Karcinom maternice dijagnosticiran joj je u prosincu 2015. godine, a od tada se podvrgnula već tri operacije – jedna od kojih se dogodila svega nekoliko mjeseci prije polaska u Rusiji:
– Šest ili sedam tjedana prije polaska ponovo sam završila u bolnici te prošla kroz još jednu operaciju, te su me liječnici savjetovali da ne idem u Rusiju, što me neizmjerno rastužilo. Znala sam da ćemo odlično igrati na Svjetskom prvenstvu i da će ova godina biti posebna.
Ulaskom hrvatske reprezentacije u finale Suzani se ispunio još jedan san:
– Rekla mi je da joj je san vidjeti finale Svjetskog prvenstva. Kada je Hrvatska zabila drugi gol protiv Engleske, oči su mi se ispunile suzama. Sjedio sam na tribinama i razmišljao kako je ovo uistinu ostvarenje sna – izjavio je Suzanin brat Mate.
– Putovanja su umarajuća, no uzbuđena sam i svaka naša pobjeda daje mi novi polet. Kad se vratim u Australiju i nastavim s terapijom, sve slike i sjećanja s putovanja u Rusiju odvratit će mi pažnju od onoga što je ispred mene – za kraj je dodala Suzana.

Foto: Press – HNS