Nenad Šajnović za napad na novinarku Branicu dobio godinu i tri mjeseca zatvora

Nepravomoćna presuda…

napad na novinarku, Nenad Šajnović– Nenad Šajnović, koji je 16. rujna 2017. godine u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju ‘Provjereno‘ fizički napao reporterku Nove TV Emu Branicu, nepravomoćno je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora na Općinskom sudu u Bjelovaru – javlja HND.
Nenad Šajnović dobio je kaznu zatvora od 7 mjeseci za kazneno djelo prijetnje i kaznu zatvora od 9 mjeseci za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. Zatvorska kazna objedinjena mu je na godinu i tri mjeseca.
Podsjetimo, 16. rujna 2017. godine u Velkom Pašijanu, Nenad Šajnović prišao je skupini od šest osoba i u više navrata vikao da će ih ubiti, a potom prišao novinarki Emi Branici koju je snažno odgurnuo rukom u predjelu prsa uslijed čega je ona pala u odvodni kanal uz betonski most kolnog ulaza jedne kuće. Potom je nasrnuo i na snimatelja pokušavajući mu oštetiti kameru. Tijekom snimanja priloga za emisiju ‘Provjereno’ napadnuti su reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac
U napadu je, prema policijskom izvješću, sudjelovala i 73-godišnja Ana Šajnović koja je vikala i galamila na nazočne pri čemu ih je napala metalnom drškom udarajući ih po tijelu. Ana Šajnović nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo prijetnje uvjetnom kaznom zatvora od 6 mjeseci, dok je u drugom postupku, na Prekršajnom sudu u Bjelovaru, nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, te je dužna snositi 1000 kn sudskih troškova.
Napad na ekipu Nove TV u Velikom Pašijanu osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je pozvalo mjerodavne institucije da zaštite novinare.

Foto: Screenshot video Dnevnik.hr