fbpx

Marin Čilić iz Pariza: u svakom meču ću biti maksimalno angažiran

Roland Garros…

Marin Čilić na Australca, Borna Ćorić protiv Kohlschreibera

Marin Čilić– Prilično sam zadovoljan sa ždrijebom. U prvom kolu me očekuje James Duckworth, igrač koji je imao pretežno dobre rezultate na betonu i na bržim podlogama. Mislim da na zemlji nije imao zapaženih rezultata, ali je ovo svakako početak turnira, i nadam se otvaranju na pravi način. Vežu me lijepe uspomene uz posljednjih par Grand Slam turnira koje sam igrao, daju mi samopouzdanja, posebno u mentalnom smislu. Znam kako je teško dogurati do kraja turnira i što je sve potrebno da se sve poklopi, tako da ću definitivno u svakom meču biti maksimalno angažiran – rekao je Marin Čilić uoči početka turnira.
Marin ČilićPoznat je ždrijeb Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone koji danas počinje u Parizu. Marin Čilić ima status 3. nositelja i u prvom kolu igra protiv Australca Jamesa Duckwortha (1070. na ATP listi), koji nastupa sa zaštićenim renkingom. Borna Ćorić na startu ima težak zadatak, ždrijeb mu je dodijelio sudar s 22. nositeljem, Nijemcem Philippom Kohlschreiberom (24. na ATP listi). Ivo Karlović će igrati protiv 19-godišnjeg Francuza Corentina Mouteta (143. na ATP listi), koji nastupa uz pozivnicu organizatora.
Kod tenisačica, naša prva igračica Petra Martić na startu igra protiv Kineskinje Yafan Wang (80. na WTA listi), suparnica Donne Vekić je Ukrajinka Kateryna Bondarenko (79.), dok će Ana Konjuh odmjeriti snage s 23. nositeljicom, Španjolkom Carlom Suarez Navarro.

Foto: Press arhiva – HTS