fbpx

Oliver Dragojević i Stjepan Hauser na Lokrumu!

Glazbena fantazija…

Stjepan HauserOliver Dragojević i Stjepan Hauser zajednički će ispratiti ljeto na samom jugu Hrvatske i to ekskluzivnim koncertom  na  prekrasnom Lokrumu 11. rujna.  Bit će to prvi veliki koncert na ovom otoku, samo desetak minuta udaljenom od Dubrovnika, nakon što je grupa Gregorian 2010. rasprodala čak dvije večeri. Dubrovčani dobro pamte ‘šušur’ koji se tada dogodio i vjerujemo da će s istim oduševljenjem podržati Olivera i Hausera.
Ovo je prvi koncert glazbenog ciklusa ‘Lokrum 2020‘ koji će publici ponuditi neprocjenjivo povijesno i prirodno bogatstvo otoka u neuobičajenom glazbeno – scenskom ruhu. Detaljniji program za sljedeću godinu bit će poznat početkom 2015. godine. Stjepan Hauser je član najtraženijeg hrvatskog dua ‘2Cellos‘ kojeg domaća i inozemna publika obožava i koji je osvojio niz priznanja i nagrada, baš kao i zlatne naklade. Nedavno su objavili novi singl, obradu popularne pjesme ‘I Will Wait’ grupe Mumford & Sons te je spot snimljen na Plitvičkim jezerima i tako dodatno doprinijeli promociji Hrvatske u svijetu.
Nakon dugog niza nevjerojatno kreativnih godina na glazbenoj sceni, Oliver Dragojević i dan danas je jedan od najslušanijih izvođača u regiji. Privlači publiku neodoljivim šarmom i uvijek iznova dokazuje koliko su bezvremenske njegove skladbe poput ‘Molitva za Magdalenu’, ‘Cesarica’, ‘Vjeruj u ljubav’, ‘Brod u boci’ i mnoge druge. Uz njih i dalje odrastaju i odrastat će generacije.
Svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema glazbi, Oliver i Stjepan, sjedinili su u zajedničkom albumu izdanom 2011. pod nazivom ‘Noć nek’ tiho svira’. Album je zbirka starijih Dragojevićevih pjesama stavljenih u nešto drugačiji kontekst kojem je violončelo dalo svoj nepogrešivi pečat. Zanimljiva je informacija da je Stjepan Hauser imao svega desetak  godina kada su neke od ovih skladbi nastajale.

Foto: Press