fbpx

Ansambl Halka dolazi u Zagreb!

Ansambl Halka – Sevdah

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje publike. U sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolaze u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe.

Halka

Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Halka

Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha.

Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

Uz jedinstvenu scensku interpretaciju sevdaha jedan od glavnih aduta ovog ansambla je vokalist Božo Vrećo koji sa svojim androgenim izgledom i vrsnim visokim vokalom daje kvalitetu više cijelom scenskom nastupu ansambla. Koncert će se održati 28. siječnja 2015. godine u 20,00 sati u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, a ulaznice se po cijeni od 100 kuna mogu kupiti na blagajni dvorane te online na www.ulaznice.hr.

Zagreb je poznat kao grad koji voli izvorni sevdah, te će se za ovu koncertnu atrakciju zasigurno tražiti ulaznica više. S obzirom da pojedine izvedbe imaju i upečatljive jazz aranžmane ovo je svojevrsna pozivnica i svim ljubiteljima jazza da poslušaju ovaj mladi ansambl i uživaju u lijepoj glazbenoj večeri.

Foto: Press