fbpx

Brzoklizači: Topit će se led na Zagrebačkom Velesajmu

Zagreb…

Još dva dana do međunarodnog brzoklizačkog spektakla – Podržite hrvatske brzoklizače u konkurenciji od 132 brzoklizača!

Brzoklizački međunarodni spektakl4. i 5. studenog 2017. godine na Zagrebačkom Velesajmu ‘topit će se led’ pod noževima brzoklizača iz zemalja centralne i istočne Europe. Na ovom, ujedno i prvom ovosezonskom, međunarodnom natjecanju u brzom klizanju iz serije Alpe Adria Trophy, neće nedostajati brzine, napetosti, neizvjesnosti, uzbuđenja, velikih brzina i taktičkih nastupa.
– Pobrinut ćemo se da ponovimo rezultate iz prošle sezone kada smo dominirali. Maksimalno smo pripremljeni u danim uvjetima, učestalo smo trenirali te spremno dočekujemo konkurenciju – riječi su naših brzoklizača – poručuju organizatori.
Ove je godine prijavljeno više klizača nego prošle – 132 klizača dolazi nam iz 8 zemalja srednje i jugoistočne Europe, (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) koji će se nadmetati u disciplinama 500, 1000 i 1500 m.
Nakon niza svjetskih i europskih natjecanja gdje su hrvatski brzoklizači odradili napete utrke u društvu brzoklizača iz cijelog svijeta, ovo je prilika ljubiteljima ovog atraktivnog sporta i onima koji žele podržati hrvatske brzoklizače da uživo dođu provjeriti kako može biti “vruće” uz led na Zagrebačkom Velesajmu.
Topit će se led– Prošle godine na Alpe Adriji ostvarili smo hrvatsku dominaciju – odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek) – kažu organizatori.
U subotnjim poslijepodnevnim satima održat će se vrlo atraktivne utrke u štafetama, u kojima se brzoklizači natječu, ne samo u brzini, nego i u taktičkim odlukama koje donose u djeliću sekunde. Ove je sezone, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, hrvatska ženska štafeta u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu.
Ulaz je slobodan.

Foto: Press