fbpx

Svečana dodjela nagrada Dražen Petrović za izvanredne rezultate sportaša

Zagreb…

Dražen PetrovićHrvatski olimpijski odbor (HOO) i Odbor za Nagradu organizira u ponedjeljak, 11. rujna u 12.00 sati u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu, svečanu dodjelu Nagrade ‘Dražen Petrović‘ 2017. za izvanredne sportske rezultate mladih i darovitih hrvatskih sportaša, a u znak proslave Hrvatskog olimpijskog dana te osnutka HOO-a (10. rujna 1991.)
Prema odluci Odbora za Nagradu pod vodstvom srebrnog olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Helena Vuković (judo) i Miran Maričić (streljaštvo). Judašica Helena Vuković je u kolovozu 2017. u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, dok je strijelac Miran Maričić u lipnju u Suhlu u Njemačkoj osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.
Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017., a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato.
Nagrada Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu ide ženskom juniorskom veslačkom četvercu u sastavu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.
Najvećim nadama hrvatskog sporta proglašeni su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Foto: Press