Štuorice od polnoći A. Bančića u Puli
By redakcija On 29 ožu., 2017 At 01:32 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Štuorice od polnoćiZbog velikog interesa publike, predstava ‘Štuorice od polnoći‘ Aleksandra Bančića, prema knjizi ‘Libar od polnoći’ Milice Kranjčić e biti izvedena u još dva termina i to: u četvrtak 30. i u petak 31. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00 sati u INK GK Pula.
– Poznato je da je naša regija bogata predajom koja se stoljećima usmeno prenosi s koljena na koljeno. Zahvaljujući predanim zapisivačima, jedan veliki dio tog opusa istarske usmene književnosti došao je i do nas. U isto vrijeme žalosti činjenica da mladi danas nemaju mogućnost te priče doživjeti onako kako se to nekada činilo – kao usmeno pripovijedanje. Oni to uglavnom čitaju ili pak gledaju u obliku lutkarskih ili dramskih igrokaza.
Ideja mi je ovom predstavom ispuniti tu prazninu.
Srž materijala kojim se koristim jesu pričice koje je moj pradjed Anton (Tuone) Bančić iz Dolenjih Krničari pokraj Žminja pričao maloj Milici Kranjčić. Gđa Milica je danas učiteljica u mirovini i jedna je od onih neumornih sakupljača narodne predaje Istre (konkretnije žminjštine), a taj je materijal izdala u knjizi “Libar od polnoći” uz pomoć Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj – redatelj Aleksandar Bančić.

Foto: Press

comment closed