fbpx

Kaplja – kišna jakna by Cerovečki!

KapljaNaziv ‘Kaplja‘ sugerira krupnu kap, odnosno jaku kišu, a namijenjena je aktivnom čovjeku koji putuje, istražuje, pleše, trči i u trenutcima kada nisu idealne vremenske prilike.
Kaplja je naziv proizvoda – kišne jakne koja slijedi logiku izrade stogodišnje tradicionalne izrade plašta kišobrana.
Kišobranarski plašt, prvenstveno zbog iskoristivosti materijala, kroji se od osam jednakokračnih trokuta čvrsto spojenih šavovima u pravilni osmerokut. KapljaPrepisani kišobranarski plašt stavljen je u novi kontekst, i dok je kišobranu potrebna žičana građa, ovdje tijelo i ljudski pokret postaju konstrukcija predmetu. Na taj način proces proizvodnje novog proizvoda približuje se obrtniku i njeguje specifičnost proizvodnje unutar obrta. Nasuprot strogog i ukočenog kišobrana nastao je tako sestrinski predmet- lepršava i razigrana Kaplja.
U Cerovečkom ističu da su ponudili nešto sviježe, suvremeno, tradicionalno i važno za naš grad. Kišobrani u Cerovečkom mogu se nabaviti po cijeni od stotinjak do petstotinjak kuna. Izrada šestinskog kišobrana, u čijem je motivu i prva šestinska kabanica, u obrtu Cerovečki dio je Liste zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske, a upravo to proizvod je koji se najviše u radnji u Ilici 49 i prodaje.