fbpx

Mjuzikl Divan Božić u humanitarnom projektu Žar ptice

Zagreb…

Nije sam onaj koji ima prijatelja, poruka je humanitarnoga projekta GK Žar ptica u mjuziklu Divan Božić

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Divan Božić– U GK Žar ptica završne su pripreme božićnog mjuzikla Divan Božić i velikog humanitarnog projekta ‘Nije sam onaj koji ima prijatelja‘ kojim ćemo pomoći Udruzi Hrabri telefon – poručuju iz GK Žar ptica.
Predstava je nastala prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić, glazbu je napravio Bojan Jambrošić, koji uz ansambl kazališta Žar ptica Dunju Fajdić, Marka Hergešića, Petra Atanasoskog, Zorana Pribičevića i Vesnu Ravenšćak Lozić, igra glavnu ulogu. Koreografiju potpisuje Tihana Strmečki, a mjuzikl režira sve uspješniji mladi redatelj Robert Bošković.
Divan Božić bio bi sasvim običan božićni mjuzikl da u njemu nije jedan mali unikatni krpeni psić, izrađen u krojačkoj radionici GK Žar ptica prema zamisli kostimografa i scenografa predstave Patricija Divan BožićAlejandra Aguera. Mali ručno izrađen psić nositelj je humanitarne priče, koji svim srcem poziva na povratak iskonskim vrijednostima i pravom smislu božićnog darivanja.
– Sve koji dođu na humanitarnu premijeru predstave Divan Božić, u nedjelju 2. prosinca 2018. godine u 12.30 sati, ansambl predstave GK Žar ptica pozvat će da nekom njima posebnom, kupe jednog takvog psića, darujući pritom Hrabri telefon – pozivaju iz GK Žar ptica.
A kako je psić upao u priču? Okosnicu Divnog Božića čini patuljak Boris koji neposredno pred polazak Djeda Mraza na daleki put, uništi sve igračke iz njegove radionice… Njegov bijes je nestao kad mu je pod ruku došao krpeni mali psić, koji je odisao uspomenama. Bila je to prva igračka koju mu je prije puno godina Djed ostavio pod bor u njegovom malom domu, njemu posebna i najdraža.

Divan Božić

Kako bi spasio stvar, vilenjak Saša dolazi na ideju da se udruže i naprave tisuće takvih psića, kako bi sva djeca svijeta ovog Božića dobila dar koji će im isto tako biti poseban…

Foto: Press – Berislav Tomičić