fbpx

Intervju: Jedinstvena Nea Dune!

Nea DuneU razgovoru za portal Scena.hr hrvatski model Nea Dune pričala je o svojoj karijeri, poslovnim uspjesima i planovima. Neu ćemo imati prilike vidjeti i na ovogodišnjem Dreft Fashion Weeku Zagreb.

Scena: Recite nam nešto više o kolekciji New Order i kako vam je bilo na snimanju? Što vas je posebno oduševilo?
Kolekcija ‘New Order’ osmišljena je od strane međunarodnog tima vrhunskih frizera MIJUN, te prezentirana u dvije teme – Tokyo Jade i Moscow Treasure. Snimanje za kolekciju frizura odrađeno je u siječnju ove godine, uz vizažisticu Simonu Antonović, kolekciju odjeće Iggyja Popovića te fotografkinju Mariju Milin. Dosada su fotografije ‘New Order’ kolekcije objavljene u inozemstvu u mnogim eminentnim frizerskim časopisima i portalima, a u objavi ih je još nekoliko. U lipnju se cijeli tim modela i frizera zaputio na vikend u Portorož, na 1. međunarodni kongres Londa Professional, gdje se kroz revije, seminare i radionice pokazao rad tima te prezentirale frizure iz kolekcije na originalnim modelima. Oduševile su me ponajviše ideje pretočene u frizure, posebice moja Tokyo Jade kolekcija, te Mare koja se pokazala kao glavni zabavljač i DJ na snimanju!

Nea DuneScena: Vi ste naš najpoznatiji model u svijetu, pa nam otkrijte kako ste ušli u modni svijet? Kako je počela vaša priča?
Ne bih se složila za termin najpoznatiji s obzirom da sam zapravo nepoznata u lijepoj našoj, iako me vani prepoznaju fotografi i dizajneri, a fanovi već traže i autograme. Službeno sam počela s modelingom sasvim slučajno – noseći svoje crteže odjeće dizajnerici Tajani Štasni u boutique Aždaja, koja je oživjela sve moje alt kreacije i tražila me da svoj dizajn nosim na reviji davne 2009. godine.

Scena: Imate poseban izričaj, kako biste opisali vaš osebujan stil? I gdje pronalazite inspiraciju?
Volim noir haute-couture, avangardu, elemente alternativnih stilova kao što su gotika i neoviktorijanski stil, steampunk ili općenito dark, obožavam biomehaniku i nosim isključivo par boja – uz crnu, sivu i ponešto bijele odobravam još tirkiznu i crvenu, a inspiraciju crpim primarno iz umjetnosti, filmova i glazbe. Generička odjeća i dodaci mi jednostavno nikada nisu bili zanimljivi i još kao mala sam uvijek zapela za nešto drugačije i atipično.

Nea Dune_5Scena: Vizažist ste, performer, glumica, model, koja uloga vam je najdraža?
Trenutno najdraži su mi gluma i modeling, no volim sve što radim i u većini slučajeva isprepliću se sva navedena zanimanja. Također sam instruktorica nekoliko vrsta plesova – osim tečajeva latinoameričkih i standardnih plesova, vodim i pole dance studije u 2 grada te imam prvakinju države za ovu i viceprvakinju za prošlu godinu, a po struci sam profesor i doktorand.

Nea DuneScena: S kime volite surađivati i najbolje iskustvo sa snimanja?
U Hrvatskoj sam radila sa zbilja velikim brojem fotografa, od kojih bih spomenula meni najdraže s kojima redovito surađujem: Marko Mihin, Karmen Poznić-Oblak i Sanja Baljkas.
U inozemstvu sam radila s dosta poznatih fotografa, umjetnika i glazbenika, od kojih pamtim višednevna pustinjska snimanja u Las Vegasu s Michaelom Quanom, vrhunske make-up editorijale za Ryder Labs u LA-u s kojima stalno surađujem, te naravno moj najbolji rođendan ikada – partijanje u Hollywoodu s internacionalnom ekipom i snimanje spota s Jaredom Letom za njegov bend ’30 Seconds to Mars’ i snimanje hit-serije ‘The Originals’ u Atlanti.

Foto: Privatni album