fbpx

Šerbedžija: Barka Dragana Nikolića svečano porinuta u more

Ulysses…

Rade Šerbedžija je u čast svom kolegi i prijatelju brodicu ukrasio prepoznatljivom fotografijom

Rade Šerbedžija– Dragan Nikolić prije svega bio je među najboljim glumcima na ovim prostorima koji je svojom karizmom, ulogama i ukupnom karijerom pomicao granice. Njegova supruga Milena poklonila mi je njegovu barku u kojoj je moj prijatelj rado plovio, a ja sam Draganovu brodicu namijenio glumačkom ansamblu kazališta Ulysses koji će njome ploviti na probe na Malom Brijunu – rekao je Rade Šerbedžija.
Omiljena barka glumačkog doajena Dragana Nikolića, koju je Milena Dravić prema želji svojega pokojnoga supruga darovala Radi Šerbedžiji odnosno Kazalištu Ulysses, svečano je porinuta jučer u more s G-mola na Velikom Brijunu.
Producent kazališta Duško Ljuština istaknuo je veliki značaj koji ova gesta ima za Kazalište Ulysses, napomenuvši kako Ulysses-ovu publiku i ansambl ne prevoze vojni brodovi, što često pogrešno navode u medijima, nego turistički brodovi ‘Krešimir’, ‘Arietta“, ‘Kristina’ i’Melisa’, a koje Ulysses unajmljuje za svoje programe te uredno plaća.

Rade Šerbedžija
barkaBrodica ‘Gaga’, koja je svoj naziv dobila prema nadimku Dragana Nikolića, novo je pojačanje u ‘Ulyssesovoj mornarici’ i služit će prijevozu ansambla s Velikog na Mali Brijun. A osnivač kazališta Ulysses Rade Šerbedžija u čast svom kolegi i prijatelju brodicu je ukrasio prepoznatljivom fotografijom Nikolića te zahvalio Mileni Dravić na vrijednom poklonu.
U prvoj plovidbi brodicom, uz Radeta i Luciju Šerbedžiju, sudjelovali su studenti Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
Kazalište Ulysses sezonu nastavlja izvedbama kultne predstave ‘Kralj Lear’ u režiji Lenke Udovički s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja je na repertoaru od 27. – 30. srpnja, a publika će ga imati priliku pogledati i u ulozi Kreonta u nagrađivanoj predstavi ‘Antigona – 2000 godina kasnije’ početkom kolovoza.

Foto: Press