fbpx

Jojo i brojevi – Zaštitno lice serije je Bojan Jambrošić

Nova igrano-animirana serija za djecu Jojo i brojevi

– Hrvatska radiotelevizija (HRT) može se pohvaliti još jednom igrano-animiranom serijom namijenjenoj najmlađima. Riječ je o novom serijalu Jojo i brojevi koji će se emitirati u sklopu jutarnjeg programa Juhuhu. Serija je nastala u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT), a želja je približiti djeci svijet brojeva, na zabavan i jednostavan način kroz priču i pjesmu. Zaštitno i prepoznatljivo lice serije je poznati glazbenik Bojan Jambrošić – poručuju s HRT-a.

Jojo i brojevi

Radnja serije Jojo i brojevi je smještena na imaginarnu farmu, na kojoj u sretnom suživotu sa svojim prijateljima životinjama živi glavni lik – Jojo (Bojan Jambrošić). Svaka epizoda, u trajanju od 4 minute, prati nove dogodovštine Joje i njegovih prijatelja. Pritom su sve epizode prilagođene metodički i metodološki dječjem uzrastu i poučavaju novome broju (npr. Priča o jednoj koki – Klari, dva zeca – Dušku i Ušku…tri mace, četiri žabe… itd). Sve naučeno na kraju kulminira pjesmicom koja u sjajnoj Jojinoj izvedbi, još jedanput ponovi naučeno gradivo.

Jojo i brojevi

Igrano-animirani serijal Jojo i brojevi ima 10 epizoda, ali i 11 izdvojenih pjesmica (svaka za jedan broj + jedna koja objedinjuje sve brojeve) prilagođenih također i emitiranju na YouTubeu. Prva epizoda serije Jojo i brojevi na rasporedu je u ponedjeljak 17. svibnja oko 7 sati ujutro na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2).

Urednica projekta je Silva Skender koja ne štedi riječi hvale za cijelu ekipu koja je radila na ovoj vedroj i veseloj seriji, a posebnu zahvalu upućuje Bojanu Jambrošiću koji je pokazao da, osim pjevanja, ima još puno drugih talenata. A kako je nastala priča o Joji, podijelila je s nama Silva Skender: „Svoju ideju da učenje brojeva odmaknemo od uobičajenih pjesmica, pa ga uklopimo u priču s pjesmom, podijelila sam s Bojanom Jambrošićem i rodila se ideja o Joji na Farmi. Bojan je tako autor ideje, scenarija i svih pjesama, a izradio je i sve ilustracije i animacije za cijeli serijal. Budući da pisanje scenarija ipak nije njegova „primarna djelatnost” u finalnom oblikovanju pomogla mu je dramaturginja Ivana Gudelj.”

Za Bojana Jambrošića cijela ekipa serije kaže da je vrlo vrijedan, profesionalan i predan onome što radi. Glazbenik koji se posve slučajno (za vrijeme lock downa) okušao u snimanju i animaciji, tijekom ovoga projekta svoja je dotadašnja znanja i iskustva višestruko nadopunio, izgradio i popravio.

– Bojan često djeluje čak i prije nego mu zadate zadatak, misli unaprijed i u svemu tome silno je vedar, srčan, iskren i zaigran – ističe urednica Skender.

Glavni kormilar koji je vješto vodio kroz pripreme, snimanja, montaže, sinkronizaciju i koja je bila pokretač i dobri duh cijelog projekta je redateljica Ivana Radovčić. Montažerka je Marija Rajčević,a majstor tona Robert Stanić. Lik Joje – njegov izgled, osmislila je kostimografkinja Jasna Zvonković, jer je svojom zaigranošću, sposobnošću i kreativnošću od najobičnijeg komada platna u stanju učiniti čudo. Producentica serije Jojo i brojevi je Blanka Blagec.

Foto: Press