fbpx

Ecija Ojdanić: Sergi Belbel je opušten i pristupačan!

Predstava Mobitel…

Sergi BelbelSergi Belbel bio je oduševljen glumcima i izvedbom njegove predstave Mobitel‘.
– Vrlo je rijetka prilika da možeš izvoditi komad pred živućim i prisutnim  piscem. Kako smo komunicirali putem e-maila pri organizaciji njegovog dolaska u Zagreb, osjetila sam ga kao vrlo susretljivu i jednostavnu osobu – rekla je Ecija Ojdanić. Dodaje kako su svi ipak imali malu tremu. Autor predstave ‘Mobitel’ došao je u Zagreb na poziv kazališta Moruzgva kako bi bio na izvedbi predstave u Vidri.
Sergi Belbel– Sergi Belbel je jedan od najizvođenijih europskih autora. Ali taj značaj se uopće nije osjetio u njegovom nastupu. Pokazalo se i ovaj put da što je čovjek značajniji, time je skromniji! Bio je opušten, pristojan i pristupačan – naglasila je Ecija. Belbel je rekao kako ne posjećuje izvedbe svojih predstava u svijetu. Predstava je izvedena u 15 europskih zemalja, a Belbel je bio na samo pet izvedbi. Među njima je i ova u Zagrebu.
– Hrvatsku verziju je usporedio s onom izvedbom predstave u Danskoj koja mu je bila najdraža. Ja sam to shvatila kao kompliment, naravno – rekla je Ecija. Osim glume i režije, Belbelu se posebno svidjela Nataša Dorčić.
– Kazao je da ga Nataša podsjeća na njegovu mamu po kojoj je i pisao lik Sare – otkrila je Ecija.

Foto: Press