fbpx

Enrico Dindo: Želim svima reći da moraju čuvati ovaj dragulj, ovaj orkestar

Zagreb…

Veličanstvena Beethovenova Deveta simfonija za kraj koncertne sezone Simfonijskoga orkestra HRT-a

Enrico Dindo– Ovo je bilo jedno od emocionalno najjačih iskustava u mojemu životu. Prvi sam put dirigirao ovu simfoniju! Bilo je dobro iako smo mi glazbenici rijetko zadovoljni jer uvijek želimo nešto učiniti još bolje. No, sve je prštalo pozitivnom energijom. Svaki put kad sam pogledao prema zboru, mnogi su se smiješili, bili su opušteni, na licima im se vidjela radost, a tako je reagirao i orkestar. To je cilj i sretan sam – izjavio je nakon koncerta maestro Enrico Dindo.
Po mnogima najljepšom simfonijom, Devetom simfonijom Ludwiga van Beethovena, u prepunoj je Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) okončao svoju redovitu koncertnu sezonu. Odu radosti otpjevali su solisti Valentina Fijačko Kobić, Martina Gojčeta Silić, Domagoj Dorotić i Ante Jerkunica uz Zbor Hrvatske radiotelevizije te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije na pozornici je bilo ukupno 228 izvođača, a koncertom je dirigirao šef dirigent Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije maestro Enrico Dindo.
Simfonijski orkestarOvim je koncertom Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije završio svoju redovitu koncertnu sezonu, no bez obzira na to Enrico Dindo s orkestrom nastavlja put do cilja koji je zacrtao, a to je dovesti ga do savršenstva.
– Svaki put kad sam ponovno sa svojim orkestrom i kad počinjemo raditi na glazbi, poznajemo se sve bolje i bolje, tako da je put do cilja sve kraći. Želim svima reći da moraju čuvati ovaj dragulj, ovaj orkestar. I Zbor Hrvatske radiotelevizije i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije odlični su te uz malo ulaganja mogu biti vrhunski u svjetskim razmjerima – istaknuo je maestro Enrico Dindo.
Pred HRT-ovim su simfoničarima ljetni koncerti u okviru popularnih projekata Glazba i grad, Opera pod zvijezdama, Glazbene večeri u svetome Donatu i Dubrovačke ljetne igre, a od jeseni slijedi nova koncertna sezona.
Dosadašnji pretplatnici svoja mjesta mogu rezervirati od 1. do 14. lipnja 2017. godine. Pretplata za Majstorski ciklus i za ciklus Kanconijer prodaje se na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga od 19. lipnja do 14. srpnja te od 28. kolovoza do 16. listopada 2017. godine.

Foto: Press