fbpx

I privremeno udomljavanje je fora

Zagreb…

Na ljetnoj akciji Udomljavanje je fora saznajte zašto je najmanjima potrebna velika ljubav

udomljavanjeDanas, 9. lipnja 2018. godine od 9 do 15 sati održava se ovogodišnja ljetna akcija ‘Udomljavanje je fora‘ u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.
Na događanju, građani mogu dobiti mnoštvo korisnih informacija o privremenom i trajnom udomljavanju, a neke od štićenika skloništa u Dumovcu moći će i upoznati na licu mjesta. Akcijom se građane poziva na privremeno udomljavanje pasa. Najmanji štićenici, tj. štenci, kao najranjivija skupina napuštenih pasa trebaju najviše ljubavi i strpljenja. Štene, baš kao i svako mlado biće, osjetljivo je, treba pomoć pri hranjenju i čišćenju te mnogo ljubavi kako bi se zdravo razvijalo, a upravo sada je doba godine kada nesavjesni građani najviše odbacuju mladunčad svojih pasa. Scenariji koji slijede su različiti – neki štenci ne dočekaju da ih građani pronađu, a oni pronađeni trebaju posebnu skrb.
Dok se ne dokine ovakva praksa, čemu treba pridonijeti i novi Zakon o zaštiti životinja, brigu o psićima preuzimaju skloništa i građani velikoga srca, no životinja je, nažalost, uvijek više nego mjesta u skloništu i onih koji su im spremni otvoriti vrata doma. Za one kojima je odgoj šteneta ipak prevelik zalogaj, preporučuje se privremeno udomljenje starijih pasa koji također spadaju u kategoriju ranjivih. Koga god odabrali za svojeg privremenog ili stalnog člana obitelji, bitno je znati jedno: I privremeno udomljavanje je fora.
Osim privremenog udomljavanja, neka skloništa nude i opciju sponzoriranja pasa. To funkcionira na način da građani izaberu nekog od pasa u skloništu te se zauzmu za njega financijskom podrškom, izvođenjem u šetnju i traženjem udomitelja.
Pozivaju se svi da na informativnom štandu u subotu saznaju na koje sve načine mogu pomoći najbližem skloništu i njihovim četveronožnim stanovnicima te da na taj način i sami budu dio akcije ‘Udomljavanje je fora’.
Nemojte kupovati živa bića jer ljubav se ne kupuje!

Foto: Press – Davor Zupičić