fbpx

11. Vlajternativa festival

Alternativno druženje u Benkovcu 13.8.

Benkovačka alternativna tradicija nastavlja se u subotu 13. kolovoza kada na red dolazi 11. Vlajternativa festival pod organizacijom udruge Vlajter-ego. Na dvorištu Srednje škole kneza Branimira svojim žestokim punk i metal tonom ovogodišnju feštu priređuju sastavi Šank?!, Vipera, Ponor, Stonebride, Arises te Bolesna Štenad.

Nakon što je Vlajternativa prošle godine obilježila svoju desetu obljetnicu i ove godine ima razloga za slavlje – filmska premijera dokumentarca Vlajternativa itd. redatelja Ante Storića dobiva i svoju glazbenu premijeru.

-Ideja je bila ugurati drugačiji sadržaj u svakodnevicu manjeg mjesta, razbiti predrasude o „vlajlendu“ i stvoriti mjesto povezivanja svih onih koji vole žestinu punka i melodičnost metala, ali i onih koji su receptivni na temeljnu ideju iako možda s nama ne dijele glazbene preferencije. S vremenom smo satisfakciju našli u kreaciji line-upova koje malo tko očekuje, fino tkanje je to. – kažu iz udruge Vlajter-ego.

Glazbena ponuda ove godine uključuje šest sastava. Šank?! iz Zagreba donosi euforičnu energiju Oi! punk zvuka, a njihovi sugrađani iz sastava Ponor pobrinuli su se za hardcore punk segment priče. Također iz Zagreba, a premijerno u Benkovcu svoj će rock n’ roll zanos predstaviti i sastav Vipera.

Za ljubitelje metala dolaze Stonebride, takozvani „zagrebački sinovi teškog zvuka“ u simbiozi stonera, psihodelije i heavy bluesa.  Moderni metal zvuk pod utjecajem grungea i hard rocka obećava sastav Arises iz Zadra, a posebni gosti iz Beograda sa sastavom Bolesna Štenad začinit će ovogodišnje izdanje festivala punk satirom.

-Kostur cijele stvari čine posjetitelji i prijatelji – nikako fanovi! – čiji su entuzijazam, susretljivost i energija neopisivi. Uglavnom, oči koje vide Benkovac kao mjesto susreta različitih supkultura su sve brojnije  Koncentrične kružnice se šire, zvuk sve više odzvanja, a priča dobiva nova poglavlja. – poručuju iz udruge Vlajter-ego.

Ulaznice na dan festivala mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 60 kuna te na ulazu uz minimalne donacije od 60 kuna. Zadarskoj publici osiguran je „Vlajternativa bus“ s polaskom u 19:30 s Autobusnog kolodvora Zadar i odlaskom u 05:00 s Autobusnog kolodvora Benkovac.

Satnica:
Stonebride – 21:00 – 21:40
Vipera – 21:55 – 22:30
Arises – 22:45 – 23:15
Bolesna Štenad – 23:35 – 00:30
Šank?! – 00:45 – 01:45
Ponor – 02:00 – 02:35

Visual: Ena Jurov

Foto: Ivan Buvinić