fbpx

Barbara Matić osvojila srebrnu medalju u Antalyji

Barbara Matić i u Turskoj nastavila osvajati velike medalje

Barbara Matić (do 70 kg) osvojila je srebrnu medalju na Grand Slamu u Antalyji (1. do 3. travnja). Najbolja hrvatska judašica nastavila je tako niz odličnih nastupa na IJF World Touru uoči Europskog prvenstva.

Barbara Matić

Dva tjedna uoči Europskog prvenstva (Lisabon, 16. do 18. travnja), Barbara Matić (do 70 kg) nastavila je s odličnim nastupima na IJF World Touru. Nakon srebra u Taškentu i na Grand Slamu Antalyja je došla do finala, gdje je bolja bila Nizozemka Polling.

Na otvaranju turnira Matić je išla na Tunižanku Khlifi, koju je pobijedila ipponom za manje od dvije minute borbe. Isti scenarij je Splićanka upotrijebila i protiv talentirane Belgijanke Willems, a zatim je u četvrtfinalu Portorikanki Perez dala 18 sekundi duže od dvije minute. Bila je to važna pobjeda jer je upravo Perez slavila u prvom međusobnom ogledu, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine te je Matić imala poseban motiv.

Polufinale je za protivnicu donijela Uzbekistanku Matniyazovu. Bio im je to peti međusobni okršaj, a nakon što je Uzbekistanka upisala pobjedu u prvom, davne 2009. godine, Matić je naredala tri pobjede. Nastavio se pobjednički niz Splićanke i u Turskoj te je slavila ipponom za novo veliko finale. U završnoj borbi turnira prva nositeljica turnira, Polling, nastavila je s perfektnim «scoreom» protiv hrvatske judašice i s dva wazarija upisala petu pobjedu u isto toliko dvoboja.

Na početku drugog dana natjecanja nastupio je i Dominik Družeta (do 81 kg), kada je svladao Delpopola. Iako je Amerikanac brzo poveo wazarijem, hrvatski judaš je uporno napadao, bio puno bolji te u završnici borbe izjednačio wazarijem, a zatim u «golden scoreu» upisao ippon. Nažalost, 2. kolo je donijelo iznimno kvalitetnog domaćeg predstavnika Albayraka, koji je dominirao u gardu od početka borbe te ipponom prošao dalje.

Foto: Press