Jubilarna 50. izvedba predstave OtpisaNE
By redakcija On 4 tra., 2018 At 04:52 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Predstava OtpisaNE Kazališta Moruzgva i GK Scena Gorica slavi jubilarnu 50. izvedbu u zagrebačkoj Vidri!

OtpisaNEPredstava OtpisaNE Kazališta Moruzgva i GK Scena Gorica, 15. travnja 2018. godine, u zagrebačkoj dvorani Vidra proslavit će jubilarnu 50. izvedbu. Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem – Scena ‘Gorica’ prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. U glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin.
U svega pola godine od svoje premijere, predstava je oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, što potvrđuje brojka od 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi. Za jubilarnu 50. izvedbu Kazalište Moruzgva poklanja svojoj vjernoj publici 100 karata po promotivnoj cijeni od 50 kn.
OtpisaNEHassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi OtpisaNEsasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a “OtpisaNE” su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. “OtpisaNE” će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.
Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić.
Ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta Vidra (Draškovićeva 80) te se mogu rezervirati na broj 01 4810-111 ili na e-mail adresi [email protected]
OtpisaNE, 15. travnja 2018. godine, 20.00 sati – Scena Vidra.

Foto: Press

comment closed