fbpx

Mapiranje: Predbožićna trešnjevačkotrnjanska dijagonala

Zagreb…

Mapiranje Trešnjevke– S veseljem najavljujemo preostalu šetnju do kraja godine, tradicionalnu predbožićnu dijagonalu, ovog puta trešnjevačkotrnjansku dijagonalu – poručuju organizatori.
U sklopu projekta Mapiranje Trešnjevke, 22. prosinca 2017. godine, na programu je ‘Predbožićna trešnjevačkotrnjanska dijagonala’, s početkom u 19.00 sati na Zapadnom kolodvoru (peron 1).
Dva razloga za sastanak na Zapadnom kolodvoru su vrlo prozaična: Nalazi se na sjevernome rubu Trešnjevke, na samome rubu prema Črnomercu, a garantira nam za predbožićne dane prilično važan krov nad glavom i zavjetrinu. J No, on je i idealno polazište za zimsku šetnju u nepoznato koja će završiti na nekom prigodnom toplom mjestu u dubinama Trnja. Kojem? To ćete saznati samo ako nam se pridružite na šetnji!

Voditelj: Vanja Radovanović
Sa sobom je potrebno ponijeti: toplu odjeću i bateriju

A u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20, možete pogledati sve do kraja veljače izložbu u stvaranju koje su sudjelovali Cekate i projekt Mapiranje Trešnjevke. Izložba je posvećena Trešnjevci, a realizira ju MGZ u okviru projekta Zagrebački kvartovi.
Početkom godine najavljena suradnja Centra za kulturu Trešnjevka i projekta Mapiranje Trešnjevke kao jednog od programa centra na pripremi izložbe o povijesti Trešnjevke i Trnja okrunjena je otvaranjem izložbe o Trešnjevačkoj povijesti u srijedu, 29. studenog 2017. u Muzeju grada Zagreba. Djelatnici Centra za kulturu i aktivisti Mapiranja Trešnjevke su podijelili svoja znanja, arhive te kontakte stanovnika Trešnjevke koji su željeli doprinijeti izložbi s autorom izložbe Kristianom Strukićem i njegovim suradnicima te su tako pomogli da se priča o Trešnjevci jučer i danas ispriča čim točnije, detaljnije i zanimljivije.
Pozivamo sve zainteresirane da pogledaju izložbu i, ukoliko to žele, podijele s aktivistima Mapiranja Trešnjevke i autorima izložbe svoje dosad neispričane kvartovske priče, stare fotografije, novinske izreske i sve druge zanimljivosti koje mogu opisati život na Trešnjevci nekad i sad. Ovim putem vas pozivamo i na posjet web stranici projekta Mapiranje Trešnjevke, mapiranjetresnjevke.com, na kojoj nevezano uz izložbu možete pronaći zanimljive informacije o svim dimenzijama života Trešnjevci.
Nakon završetka izložbe o Trešnjevci tijekom 2018. bit će otvorena i izložba o Trnju koju će također svojim akcijama poduprijeti suradnici Centra i projekta Mapiranje Trešnjevke.

Foto: Press