Neodoljivi Don Giovanni zavodi posljednji put u sezoni
By redakcija On 29 velj., 2016 At 03:37 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Don GiovanniMozartov ‘Don Giovanni‘, multimedijalna operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama glazbene kritike i oduševljenjem publike koje je rezultiralo dvjema nagradama za proteklu sezonu, u ovoj će 2016., Mozartovoj godini, u kojoj se obilježava 260. godišnjica rođenja i 225. godišnjica njegove smrti, zabilježiti još tri izvedbe: 3., 5. i 8. ožujka 2016. s početkom u 19,30 sati.
Operna predstava odnosno ‘opera i film ujedno’ pod dirigentskim vodstvom glavnog gosta dirigenta Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma jedna je od najkompleksnijih produkcija koja se uspješno približila mlađim generacijama, a istodobno oduševila tradicionalnu opernu publiku.
Don GiovanniSjajne mlade pjevače nove generacije koji čine solističku postavu i u novim će izvedbama predvoditi gost iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi, a pridružit će mu se, po prvi put na riječkoj seceni, još jedan finski pjevač: bas Tapani Plathan u ulozi Leporella. Po prvi put nastupit će i riječka operna solistica Vanja Zelčić kao Donna Anna. I u ostatku ekipe najbolje su snage riječke opere: Kristina Kolar u ulozi je Donne Elvire, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, potom Morana Pleše kao Zerlina te Dario Bercich u ulozi Ottavija.
Podsjetimo, ‘opera i film ujedno’, osuvremenjena inscenacija ‘Don Giovannija’ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimnim je uspjehompremijerno izvedena u svibnju 2015. godine. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput ‘Svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama’, ‘Sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta’, ‘Predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem’, ‘Predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati’…
Oni koji su propustili ranije izvedbe ili žele još jednom uživati u hvaljenoj opernoj predstavi, svakako ne bi smjeli propustiti posljednje njene ovosezonske izvedbe. Jer ‘Don Giovanni’ potom se vraća tek na proljeće 2018. godine.

Foto: Press

comment closed