fbpx

Mjuzikl Orašar oduševio zagrebačku publiku!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Raskošna izvedba osvojila djecu i odrasle

OrašarPremijerom mjuzikla Orašar jučer je u Zagrebu započela Božićna bajka za Aplauz teatar. Glazbeno-scenski nastup oduševio je zagrebačku publiku koja je po prvi put u Hrvatskoj imala priliku pogledati mjuzikl Orašar, autorski projekt Lane Blaće i Marka Jurage. Raskošni kostimi, vrlo maštovita scenografija i atraktivni songovi uz plesni doživljaj oduševili su gledatelje. Veliki ansambl od tridesetak izvođača među kojima su Lana Blaće, Slavko Juraga, Matko Knešaurek, Romano Nikolić, Jasna Jozić, Goran Malus, Ivan Đuričić i mnogi drugi dočarali su Božićnu čaroliju i odveli su prisutne u svijet mašte. Ansambl s trideset izvođača te plesna skupina Mind Will pod vodstvom Siniše Križaja, izvela je 25 songova i razigranih plesnih izvedbi.
OrašarAtraktivna i šarena scena koja se sastoji od dva nivoa, privlačni rekviziti, torte visoke 2 metra, šećerne lizalice, veliki sirevi, ogroman sat, raskošni kostimi samo su dio posebnog ugođaja na sceni, koji su u raspjevanoj i rasplesanoj varijanti vjerno gledateljima dočarali duh blagdana te naglasili važnost mašte i obiteljske ljubavi.
Glavni lik, Klaru, utjelovila je Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju Jasna Jozić, Goran Malus, Romano Nikolić, Ivan Đuričić te mnogi drugi. Kostimografiju potpisuje Lana Blaće, a koreografiju Dejan Jakovljević.
Zagrepčani će predstavu Orešar moći pogledati tijekom prosinca, a kako najavljuju iz produkcije predstave zbog velikog interesa publike u planu je i nekoliko siječanjskih izvedbi.

KRATAK SADRŽAJ MJUZIKLA:

OrašarNa Badnjak građani Beča kupuju posljednje poklone. Gradonačelnik Silberhaus, supruga Ana i njihovo dvoje djece , Klara i Fritz, odlaze kod urara Drosselmayera po samostojeću uru koju su ostavili na popravku. U Drosselmayerovoj radnji Klara spazi lutka Orašara, kojeg je sanjala prethodnu noć kako se pretvara u princa. Njezinu zainteresiranost za drvenog lutka (koji je zapravo začarani princ) primijeti urar i odluči ga pokloniti Klari na večeri kod gradonačelnika. Tamo su se okupili njihovi najbliži prijatelji s djecom i zabavljaju se uz pjesmu i ples. Pojavljuje se Drosselmayer s urom i posebnim poklonom za Klaru – lutkom Orašarom. Klara oduševljena poklonom nastavlja sanjariti o svom princu. Nakon večere svi gosti odlaze svojim kućama, a obitelj Silberhaus odlazi na spavanje. No, Klara se iskrada iz svoje sobe i Orašaru čita priču. Nekoliko minuta prije ponoći pokraj Klare se pojavljuje urar Drosselmayer, koji je odvodi u bajkovitu priču prema ostvarenju njezinog sna. Koga sve Klara sreće u Zemlji poklona i kakve je avanture očekuju na tom čarobnom putovanju, otkrit će mali i veliki gledatelji na samoj predstavi.

Foto: Matija Pekić/Press