Nenad Gračan: S nestrpljenjem iščekujemo današnju utakmicu

Mladi Vatreni…

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas otvara nastup na Europskom prvenstvu. Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan održao je konferenciju za medije dan prije utakmice s Rumunjskom.
– Zdravstveni problemi polako nestaju, mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni s Katićem, niti s Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas. S nestrpljenjem iščekujemo utakmicu, nakon ovih priprema jedva čekamo da natjecanje počne. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i trebamo ući u utakmicu ozbiljno i disciplinirano, a tada naša kvaliteta može doći do izražaja.
A o suparniku Nenad Gračan je rekao:
– Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh te trebamo biti oprezni, igrati sa što manje grešaka. I mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu. Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama te da se moramo usredotočiti na ono što se zbiva na terenu. Što više navijača dođe, to bolje za sve, uvijek je lijepo vidjeti pun stadion.
A o kvalifikacijama izbornik je rekao:
– Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener.
– Neprestano komentiramo da nam zvijezda vodilja kroz turnir treba biti zajedništvo A-reprezentacije iz Rusije, na terenu i van njega. Uz to dolaze i rezultati – zaključio je Gračan.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez