fbpx

Novi projekt Zagrebačkoga plesnog ansambla ZPA GOES ONLINE

ZPA GOES ONLINE

ZPA GOES ONLINE novi je projekt Zagrebačkoga plesnog ansambla koji za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom. Projekt se sastoji se od nekoliko formata koje će se provoditi na digitalnim platformama.

ZPA GOES ONLINE

Dio projekta koji je već započeo je rađen u formi Radionice plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri pod vodstvom plesnih pedagoginja Petre Chelfi i Ivane Pavlović; iste će voditeljice održati i Radionice pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Korisnici domova moći će sudjelovati i u radionici Otplesat ću ti priču u kojoj će s plesačicama ZPA i dramaturginjom Anjom Pletikosa istraživati vlastite osobne priče kao polazište za stvaranje online plesnog performansa.

ZPA GOES ONLINE uključuje i sadržaj otvoren za širu publiku – kroz program ZPA trenira svakog će ponedjeljka, počevši od 1. ožujka, članice ZPA – Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini – voditi plesne treninge za sve zainteresirane.

Konačno, kroz program Ispričat ću ti ples zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu ansambla u formi razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli.

Foto: Press