fbpx

Antonija savjetuje: Frizure prema obliku lica!

LicaPostoji pet oblika lica – okruglo, četvrtasto, srcoliko, izduženo i ovalno. Vlasnica frizerskog salona ‘VelvetAntonija Knapić otkrit će vam kakva vam frizura najviše odgovara.
Ako imate izduženo lice kao Sarah Jessica Parker idealne za su vas šiške jer mogu sakriti visoko čelo. Također za vas su zgodne kovrče jer one šire lice. Budite oprezni s dugom kosom. Za ovaj oblik lica ona mora biti u slojevima. Razmislite o šišanju u obliku slova ‘V’ u kojem je duljina uglavnom na leđima, dok je sa strane i naprijed kraća.
Ako imate okruglo lice kao Catherine Zeta Jones idealne su frizure koje padaju ispod brade poput dugog boba. Mekana, slojevita kosa je poželjna jer slojevi čine vaše lice vitkije i uklanjaju širinu sa strane. Izbjegavajte jednu duljinu kose, te kovrče koje idu od obraza.
Ako imate četvrtasto lice kao Angelina Jolie idealne za vas su kovrče koje ublažavaju izraženu čeljust. Također možete nositi kratku kosu, dužu kosu u slojevima, koji počinju od vilice prema dolje te dugi stepenasti bob. Izbjegavajte ravan bob i pune šiške.
Ako imate srcoliko lice kao Reese Witherspoon definitivno morate imati šiške na stranu. Kratka te valovita i lepršava kosa do ramena također je idealna za vaš oblik jer skreće pozornost s brade na oči i obraze. Izbjegavajte ravne šiške.
Ako imate ovalno lice kao Kate Hudson prava ste sretnica! Vi možete ‘isfurati’ gotovo sve stilove. Bob, šiške, duga kosa, valovita, ali pazite, kratki slojevi na vrhu glave koji daju volumen mogu učiniti vaše lice izduženo. Ako vam je kosa gusta i kovrčava, izbjegavajte ravni rez, izgledati ćete poput piramide. I nemojte birati dosadne frizure jer se možete igrati sa stilovima.