Novi uspjeh filma Kao stara loza
By redakcija On 2 velj., 2017 At 03:46 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Drugo američko izdanje…

Biografska priča slavnoga kalifornijskog vinara hrvatskih korijena Miljenka Mikea Grgicha koji je u Parizu 1976. svojim Chardonnayem uspio pobijediti dotada nepobjedive francuske vinare

Kao stara lozaFilm Dokumentarne produkcije Hrvatske radiotelevizije Kao stara loza doživio je i svoje drugo američko izdanje, a za tržište Sjedinjenih Američkih Država ukupno je prodano 25 000 primjeraka filma. Biografska je to priča slavnoga kalifornijskog vinara hrvatskih korijena Miljenka Mikea Grgicha koji je na slijepome kušanju u Parizu 1976. svojim Chardonnayem uspio pobijediti dotada nepobjedive francuske vinare.
Film je na jubilarnome 20. festivalu Oenovideo u Parizu 2013. osvojio posebno priznanje predsjednika žirija, dvostrukoga dobitnika nagrade Cesar i nominiranoga za Oscara Christophea Barratiera, a prikazan je i u službenoj konkurenciji filmskoga festivala Napa Valley.
Scenaristica je i redateljica dokumentarnoga filma Kao stara loza Milka Barišić, direktor fotografije Dragan Ruljančić, tonski snimatelj Boris Harmić, a montažer Zdravko Borko.

Foto: Press

comment closed