fbpx

Otkrivena najbolje čuvana slatka tajna u Opatiji!

Choco svijet….

Trodnevna čokoladna bajka za tisuće gostiju u Milenij hotelima

slatka tajnaOvaj vikend u prizemlju hotela Continental otkrivena je najbolje čuvana slatka tajna u Opatiji. Mnogi opatijski posjetitelji i gosti do sada nisu ni znali da se baš tu krije prava čokoladna bajka, i doslovno su ostali impresionirani ambijentom i prostorom, a onda i ponudom. Pored čokoladnih proizvoda koji su većinom proizvedeni u on site čokoladarnici Milenij hotela, tu su i drugi zanimljivi proizvodi iz cijeloga svijeta (kava, čaj, razni autohtoni suveniri, prigodni pokloni…).
Slatka tajnaVlastiti čokoladni brend ‘Milenij Choco‘ zajedno s pravom tvornicom čokolade u srcu Opatije neiscrpna je inspiracija za brojne atraktivne programe, predstave, koncerte i druge projekte koji su i ove godine ‘zasladili’ prvi prosinački vikend tisućama gostiju koji su posjetili njihove kavane, restorane, terase, te jedinstveni ‘Milenij Choco Svijet’ u koji se ove godine, između ostaloga, smjestila i čokoladna ‘Djevojka s galebom’. Festival čokolade u Milenij hotelima ove godine bio je ispunjen odličnim programima za koje se redovito tražilo mjesto više, a na zadovoljstvo svih onih koji gostiju koji su u njima uživali.
Ruben Jimenez HerviasTrodnevna čokoladna bajka je počela u petak 04. prosinca u hotelu Milenij. ‘Vinska rapsodija uz glazbu Franza Liszta’ pripremljena je ekskluzivno za goste hotela Milenij te su tim povodom prezentirana tri vrhunska vina autohtone sorte grožđa ‘Kadarka’ koje se već stoljećima uzgaja u vojvođanskom kraju poznatom po stogodišnjoj tradiciji uzgoja vinove loze. Vina imaju zanimljivu poveznicu s poznatim mađarskim skladateljem Franzom Lisztom koji ih je obožavao pa ih je svake godine povodom blagdana Sv. Urbana slao Papi Piju IX., a ova tradicija obnovljena je 2009. pa se danas šalju papi Franji. Kroz ovu posebnu priču i ležerno druženje uz klavirsku pratnju Franza Lizsta goste je vodio poseban gost, Ruben Jimenez Hervias poznati španjolski enolog i sommelier.
– Drago mi je što mi se pružila prilika gostovati u hotelu Milenij i gostima hotela prezentirati ova tri izvrsna vina. Uz degustaciju vina gosti su uživali i u glazbi Franza Liszta, a dan prije održali smo i radionicu sa djelatnicima hotela kako bi se pobliže upoznali sa svim karakteristikama ove posebne sorte – rekao je vinski ekspert Hervias. Ruben Jimenez Hervias je diplomirani enolog, tehnički inženjer agronomije s magisterijem vinogradarstva i marketinga vina od strane ‘International science council’ i tehnički specijalist vinogradarstva i proizvodnje i prodaje vina ‘Instituto de Bachillerato Duques de Najera de Logrono’. Svoje dugogodišnje iskustvo stekao je na mnogobrojnim svjetskim vinskim školama, tečajevima, a konzultant je mnogih uglednih vinarija u poznatoj španjolskoj vinskoj pokrajini La Rioja.
Ruben je između ostalog rekao da je oduševljen hotelom i Opatijom sad kad ju je vidio u punom sjaju te se veseli se idućem dolasku.
Slatka tajnaNajviše iznenađenja tijekom Festivala čokolade skrivalo se u ‘Gastro Svijetu’ hotela Continental u koji se vrlo često čekalo u redu za ući. Najveća ovogodišnja atrakcija Festivala čokolade, čokoladna skulptura ‘Djevojke s galebom’, nastajala je tijekom nekoliko posljednjih dana, a izrađivao ju je iznimno talentirani talijanski choco kipar Antonio Licitra. Oduševljeni brojni posjetitelji Milenij Choco Svijeta neprestano su fotografirali ovu impresivnu skulpturu i simpatičnoga gosta-kipara koji je zaista vjerno izradio čokoladnu verziju najpoznatijeg opatijskog simbola. Uz slatku ‘Djevojku s galebom’ kreativni slastičarski tim Milenij hotela u ovom posebnom prostoru izrađivao je i ‘Božićni izlog Milenij Choco Svijeta’ koji će ga krasiti tijekom cijeloga prosinca, a sastoji se isključivo od čokoladnih borova, kućica, saonica, snjegovića i drugih prigodnih oblika.
Subota ujutro na terasi Continentala započela je posebnom i drugačijom predstavom za najmlađe, a u kojoj su, uz roditelje, uživali i svi oni koji su došli na terasu Continentala. Dječja predstava ‘Palačinka mog života’ u predivno sunčano subotnje jutro ispunila je prostor uz veliko božićno drvce Milenij hotela i uz odličnu atmosferu nasmijala i zabavila sve prisutne. Ovo je jedna od rijetkih dječjih predstava koja je zabavila i nasmijala odrasle koliko i djecu.
Programi u Continentalu nastavljeni su iznimnim koncertom Tango Appassionato kvarteta koji je predivnom izvedbom i savršenom glazbom izmamio i nekoliko plesnih parova koji su na terasi spontano zaplesali ovaj strastveni ples.
I ostali glazbeni programi (jutarnji, dnevni, večernji) upotpunili su slatku atmosferu, kako u Continentalu, tako i na neizostavnoj terasi hotela Milenij na kojoj se tijekom cijeloga vikenda tražilo mjesto više. Uz kavu i slatke delicije, restoran Argonauti hotela Milenij i Antica Osteria da Ugo hotela Continental nudili su prigodne menije na bazi čokolade, a kako bi doživljaj bio potpun moglo se kušati i nekoliko čokoladnih koktela.
Zasigurno jedna od omiljenih opatijskih manifestacija svake godine posebno se priprema u opatijskim Milenij hotelima.

Foto: Press
Fotogalerija: [nggallery id=610]