Kora:
200 grama Pettitt Beurea
malo šećera u prahu (po potrebi)
150 grama rastopljenog maslaca
Krema:
24 grama šećera
300 grama mascarponea+abc sir
1 žlica vanilin ekstrakta
korica limuna
10 dkg bijele čokolade
350 ml slatkog vrhnja
4-5 listova želatine
30 dkg zaleđenog šumskog voća
Priprema:
Sameljite kekse pa ih izmješajte s šećerom i maslacom. Smjesu stavite u kalup za tortu, rasporedite i utisnete s žlicom da dobijete ravnu glatku smjesu pa je stavite u hladnjak da se stisne.
Krema: U zdjeli izmiksajte šećer,krem sir,mascarpone, limun i ekstrakt vanilije
Dodajte topljenu bijelu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari pa lagano mikserom izradite kremu.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa ga ručno dodajte u kremu,a onda i listiće želatine.
Na koru koja se hladila u frižideru prvo stavite jedan red kreme, a na nju poslažete smrznuto šumsko voće pa je pokrijete drugim redom kreme.
Uvijek pazite da vam ostane više kreme za gornji sloj.
Tortu hladite u frižideru oko tri sata da se sve lijepo stisne ako vam je potrebna prije stavite onda u pripremi više želatine.
Možete je ukrasiti voćem, šlagom ili nečim što vi volite.
Dobar tek.
Foto i priprema: Antonija Ercegović