fbpx

Pomorska večer slavi 65. obljetnicu

Vila Velebita…

Slavljenička emisija Pomorska večer u povodu 65. obljetnice

Pomorska večerKultna radijska emisija Pomorska večer Hrvatskoga radija svoju će 65. obljetnicu svečano obilježiti u ponedjeljak 2. listopada svečanošću na školskome brodu Vila Velebita 2 u Rijeci s kojega će se izravno emitirati i njezino posebno izdanje. Pomorci i drugi vjerni slušatelji iz svih dijelova svijeta svojim će pozivima tako imati prigodu biti dijelom slavljeničke emisije koja je na rasporedu na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) u ponedjeljak od 20.15 do 24.00, a izravno će ju prenositi pet HRT-ovih regionalnih radiopostaja: HRT – Radio Pula, HRT – Radio Rijeka, HRT – Radio Split, HRT – Radio Zadar i HRT – Radio Dubrovnik. Riječ je o HRT-ovim radiopostajama iz kojih se Pomorska večer Hrvatskoga radija emitira još od ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća.
Pomorska večerU slavljeničkome ozračju te uz brojne prigodne sadržaje urednici Jadran Marinković, Branka Malnar, Božica Đurđević, Dorina Tikvicki i Vladimir Šetka ugostit će među ostalima ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, državnu tajnicu za more Maju Markovčić Kostelac, pomoćnika ministra za ribarstvo Antu Mišuru, glavnoga tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske Nevena Melvana, čelne ljude ribarskih udruga, predstavnike brodarskih tvrtka i lučkoga gospodarstva te brojne druge goste. Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) tijekom godina ne bi opstala bez vjerne publike te će stoga u slavljeničkoj emisiji dio prostora odvojiti i za izravna uključenja svojih slušatelja.
Neće nedostajati ni ozbiljnih tema o pomorstvu, pomorcima i brodarima. S gostima će se tako razgovarati o izmjeni Pomorskoga zakonika te problemima hrvatskoga ribarstva koji će biti u središtu ovogodišnjih ribarskih susreta. Urednici će ugostiti i novu upravu Jadrolinije i govoriti o spremnosti našega najvećega državnog linijskoga brodara za uvjete kabotaže. Čut ćemo i mišljenje mladih pomoraca o tome što očekuju od Pomorske večeri Hrvatskoga radija (HRT – HR), emisije koja je već šest i pol desetljeća posvećena pomorcima, moru i pomorstvu.
Slavljeničko izdanje emisije Pomorska večer Hrvatskoga radija emitirat će se osim na Prvome programu Hrvatskoga radija i na HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, HRT – Radiju Split, HRT – Radiju Dubrovnik, HRT ― Radiju Zadar, a diljem svijeta bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, računala i tableta s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press