fbpx

Premijerno: 2. sezona serije Korak do neba

Zagreb…

Prvu od 16 epizoda serije Korak do neba gledajte u srijedu 2. listopada

Korak do neba, Terrence HillHrvatska radiotelevizija od srijede 2. listopada na Prvom programu (HRT – HTV1) premijerno prikazuje 2. sezonu serije Korak do neba. U središtu priče je Pietro, kojeg glumi Terrence Hill, voditelj tima rendžera u gradiću San Candido, šumski čovjek koji skriva tajnu iz prošlosti. Bio je legenda planine, penjač sposoban osvojiti najteže vrhove sve dok ga tragičan nesretni slučaj nije zauvijek obilježio. Otad mu se život promijenio, Pietro se povukao u planine kako bi se smirio i pronašao sebe.
Korak do nebaNjegovo kraljevstvo je park koji okružuje San Candido, u podnožju Dolomita, čiji bijeli vrhovi pružaju smirujući pogled na začaranu mirnoću mjesta. Sa svjetlucavih krovova drvenih kuća smještenih u ulicama nanizanima oko glavnog trga uzdižu se pjenasti oblaci dima iz dimnjaka. Kada nahrupi zima sa snijegom i ledom, mjesto se pretvara u bijelo more iz kojeg šume i planine izviru poput malenih otoka. Zaštita života i prirode ovog područja životna je Pietrova misija. Sasvim suprotan stil života vodi Vincenzo (E. Ianniello), napuljski policajac u usponu karijere, naviknut na frenetičan gradski ritam. On juri prometnim ulicama hvatajući zločince, ubacuje se inkognito među kriminalne bande, razotkriva raspačavanje droge. Dobio je premještaj u planine kako bi ga se riješili, no ondje Vincenza smeta pretjerana mirnoća i usporenost. On ne dijeli Pietrovu viziju, a ponajviše je u stalnom sukobu sa Silviom (G. Bermani Amaral), veterinarkom koja surađuje s rendžerima.
Istražujući neobične i ponekad bizarne slučajeve, Vincenzo je prisiljen dešifrirati tragove skrivene u prirodi, a susret s Pietrom i njegovom filozofijom navest će Vincenza da zavoli ova začarana mjesta i njihov jezik u tolikoj mjeri da počne sumnjati u svoj prethodni život.
Serija Korak do neba spaja legendarnost nezaboravnih junaka vesterna s pregršt drame i pustolovina smještenih u scenarij prirode iz bajke. Krimić je to i komedija, drama i romansa, potka prijateljstva i tajni koje izviru iz prošlosti, spoja prirode, životinja i ljudi povezanih nitima bogate pustolovne priče.
Prvu od 16 epizoda nove sezone serije Korak do neba gledajte u srijedu 2. listopada na Prvom programu Hrvatske televizije u 15.55 sati.

Foto: Press