fbpx

Ruben Dalibaltayan: Večer sa Straussom i Schubertom

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ruben DalibaltayanDva akademska profesora, majstora ‘svog zanata’, udružit će svoje iskusne glazbene snage i nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom u petak 15. travnja s početkom u 19,30 sati u Lisinskom u sklopu njezina Crvenog ciklusa.
Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će pod ravnanjem dirigenta Uroša Lajovica, a solistički nastup imat će ugledni pijanist, profesor, pedagog i umjetnik Ruben Dalibaltayan. Armenac podrijetlom, Dalibaltayan školovao se na prestižnim ruskim glazbenim konzervatorijima, a solističku karijeru potom razvijao diljem svijeta. Ipak i unatoč tomu, svoje je ogromno znanje, iskustvo i energiju usmjerio u pedagoški rad i edukaciju mladih glazbenika pa je tako i naš najveći pijanistički talent, Aljoša Jurinić, glazbeno stasao upravo kod prof. Dalibaltayana.
Uroš Lajovic dobro je poznat hrvatskoj glazbenoj publici. Ovaj veoma aktivni umirovljeni profesor dirigiranja zagrebačke Muzičke akademije, profesor emeritus prestižne bečke Visoke škole za glazbu i scensku umjetnost, gost dirigent Sofijske filharmonije i šef dirigent Slovenske filharmonije i dalje sjajno vodi orkestar kroz najzahtjevnije repertoare.
Ruben Dalibaltayan Zagrebačkoj publici predstavit će se izvedbom Straussove Burleske, a u ostatku koncertne večeri uživat ćemo u Straussovim Vragolijama Tilla Eulenspiegela te Schubertovoj veličanstvenoj 9. simfoniji.
Još stignete na blagajnu osigurati si ulaznicu za koncert, a to možete učiniti i u samo par klikova putem www.zgf.hr.

Foto: Press